5 szett, amit bármikor bevethetsz, ha körte alkatod van

5 szett, amit bármikor bevethetsz, ha körte alkatod van

Címlap / Stílus / Divat / 5 szett, amit bármikor bevethetsz, ha körte alkatod van

A körte alkat nagyon általános a nők körében, hiszen a többség sokkal inkább a fenekén, combjain tárolja a felesleget, mint a hasán, derekán. Amíg el nem búcsúztam a feleslegtől, én is a körte alkatúak közé tartoztam, és egy idő után gondolkodás nélkül tudtam, milyen ruhákkal tudom elcsalni a felesleget. Mutatok neked is 5 szettet, amit bármikor bevethetsz a siker érdekében!

1. Derékszabású szoknya

A körte alkat felül sokszor tökéletes homokóra: arányos vállak, telt keblek és karcsú derék is szokott társulni ehhez a fokozatosan szélesedő testfelépítéshez. Éppen ezért célszerű a felsőtestre terelni a hangsúlyt az öltözködéseddel. Erre kiváló lehetőséget biztosítanak a derékszabású szoknyák!

Képek forrása: 1 / 2 / 3 / 4

Különösen jól állnak neked azok a változatok, amik A-vonalban szélesednek, hiszen ezzel el lehet rejteni a kerekebb csípővonalat, és fel lehet hívni a figyelmet a karcsú derékra és a vonzó felsőtestre. Télen harisnyával, hosszú ujjú felsőrésszel, tavasszal és nyáron harisnya nélkül, rövid, vékony anyagú blúzokkal is bármikor bedobhatod ezt a szettet.

2. Hosszított felsők

Függ a lábaid és a törzsed hosszától is, hogy mennyire áll jól ez a megoldás, de érdemes tenned vele egy próbát – én azt tapasztaltam magamon, hogy azok a felsők, amik legalább 60-62 centi hosszúak voltak, sokkal jobban álltak, mint rövidebb társaik.

Képek forrása: 1 / 2 / 3 / 4

Arra figyelj oda, hogy a blúzod vagy érjen a csípőd alá, vagy legyen derékhangsúlyos, akárcsak a korábban bemutatott összeállítások esetében.

3. Mindig sötétebb nadrágot viselj

Az öltözködést illetően alapszabály, hogy mindig azt bújtassuk sötétbe, amit szeretnénk háttérbe szorítani.

Nos, ez tökéletesen alkalmazható a körte alkatra is, kiegészítve annyival, hogy sose rejtsd túlságosan bő lebernyegek alá a kevésbé előnyös testrészeidet.

Képek forrása: 1 / 2 / 3 / 4

Sajnos éppen az ellenkező hatást éred el, ha nagyon bőszárú nadrágokkal próbálod ellensúlyozni a fenekedet, csípődet. Viszont, ha térdig feszes, fekete vagy sötétkék nadrágot viselsz egy világos blúzzal, akkor azzal kifejezetten előnyös oldaladat mutathatod meg.

4. Karcsúsító kardigánok, blézerek

A kardigánok, blézerek bármilyen szettből izgalmas összeállítást varázsolhatnak. Felveheted őket a nőies blúzokhoz, függetlenül attól, hogy hosszítottak, bő- vagy derékszabásúak, de jól passzolnak a nyári ruhákhoz is.

Képek forrása: 1 / 2 / 3 / 4

Neked nagyon jól állnak azok a változatok, amik rövidítettek, tehát a derekadnál, vagy annak környékén végződnek – ezzel is ki tudod hangsúlyozni ezt a karcsú területet.

5. Milyen farmert válassz?

Ha laza esésű felsőt veszel fel, akkor egyértelműen feszes nadrágot viselj, de olyat válassz, ami a térdedtől bővül enyhén lefelé, tehát nem tapad rá a lábszáradra. A hidegebb hónapokban belebújhatsz a skinnybe is, de ekkor érdemes térdig érő csizmával ellensúlyoznod a farmer feszességét. A bőszárú nadrágoktól sem kell elbúcsúznod, de ezekből általában inkább azok állnak jól neked, amik nem farmer anyagból készültek, hanem lágyabb esésűek.

Képek forrása: 1 / 2 / 3 / 4

A farmerekből inkább az egyenes szárú, továbbá az enyhén trapézos fazon lesz a jó barátod. Ezek azok, amik kicsit ellensúlyozni tudják a szélesebb csípővonalat és a vastagabb combokat.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást