Szeretsz mindenki szemében szimpatikusnak tűnni? Ami emögött húzódhat

Szeretsz mindenki szemében szimpatikusnak tűnni? Ami emögött húzódhat

Címlap / Életmód / Lélek / Szeretsz mindenki szemében szimpatikusnak tűnni? Ami emögött húzódhat

Szimpatizálsz önmagaddal?

Nem véletlenül felkapott téma mostanában az önismeret. A képlet úgy szól, ha te rendbe teszed önmagad, erre rezonál a külvilág és teljesen más életet fogsz élni, mint korábban. Szép és jó ez így, de a valóság sokszor felülírja az elképzelést.

Így történhet meg az is, hogy valakinek a kedvessége, bájossága mögött komoly ok húzódhat és így már egyáltalán nem őszinte ez a fajta viselkedés.

Sajnos, nem sajnos, el kell fogadnunk a tényt, ha önmagunkat adjuk, akkor azzal nem tud majd mindenki azonosulni.

Ez nem azért van, mert valami baj lenne velünk, hanem azért, mert mindenki más, más igényekkel és vágyakkal. 

A napraforgó jelenség

Csak úgy tud valaki mindig, mindenki szemében szimpatikussá válni, ha jól hozza a napraforgó jelenséget, vagyis kicsit mindig olyanná formálódik, mint beszélgetőpartnere. Ez sokszor korántsem tudatos, csak már annyira bevésődhet egy idő után, hogy nagyon nehéz elcsípni.

Lelkileg is nagyon megterhelő folyamatról beszélünk, ugyanis senkinek sem esik jól egész nap csak szerepeket játszani, folyton mások kedvében járni. A helyzet pedig az, hogy ez akár annak is feltűnhet, akinek a szemében kedvező képben szeretnénk mutatkozni. Sokszor pont, hogy ellentétes reakciót válthat ki az illetőből.

Ezért szeretnél mindenkkinek szimpatikus lenni
ElenaMist/istockphoto.com

Piedesztálra emelsz valakit

Talán számodra sem ismeretlen, hogy sokszor azért bizonytalanodsz el önmagadban, saját véleményedben, mert valakit annyira piedesztálra emelsz, hogy sokkal inkább adsz az ő szavára, mint a sajátodra. Lehet ez szerelem, családtag, vagy éppenséggel a legjobb barátod is. Természetes, ha sok időt töltesz valakivel, idővel sok dologban tudtok azonosulni. Néha kérdezd meg önmagadtól, hogy ez tényleg belőled jön, vagy tudat alatt csak szeretnél jó benyomást tenni a másikra. 

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást