Nem lehetek én az egyetlen, aki már a repülőn azt nézegeti az úti könyvben, hogy leszállás előtt hol fog először enni. Ha a nyaralásból te is a helyi fogásokat, a hangulatos éttermeket vagy a jó borokat élvezed leginkább, akkor ezeket a városokat vedd fel a bakancslistádra!
2/5 Párizs
Reggelire kezdj egy finom croissant-tal vagy valamilyen mennyei, aprócska péksüteménnyel, a város felfedezése közben egyszer-egyszer álljatok meg friss bagettért, brie sajtért, és öblítsetek le mindent kiváló francia pezsgővel, a vacsora alatt pedig semmiképpen se hagyjátok ki a fűszeres vajjal ízesített éti csigát, ha pedig egy cukrászda előtt haladtok el, ne is próbálj meg ellenállni a szemet gyönyörködtető macaronoknak.
A párizsiak jellemzően kisebb adagokat, apró fogásokat esznek, de ügyelnek rá, hogy minden egyes falat igazi mestermű legyen, aminek már a látványával elkezdődik a kulináris élmény.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!