5+1 dísz a lakásban, amivel bevonzhatod a szerencsét – egész évben

5+1 dísz a lakásban, amivel bevonzhatod a szerencsét – egész évben

Címlap / Otthon / Dekor / 5+1 dísz a lakásban, amivel bevonzhatod a szerencsét – egész évben

1/5. Elefánt

Az elefánt jól ismert szerencsehozó jelkép, mely az indiai és a kínai kultúrákból ered. Azt sokan tudják, hogy 7 darab, felálló ormányú elefántos dekorációt, elefántszobrocskát érdemes összegyűjteni a lakásba, hogy szerencsét hozzon.

 

Az elefántok olyan területen segítenek az életünkben, mint a gyermekáldás, a szerelem, az utazás, a bölcsesség, a sikeres üzlet, a jó hírnév és a hűség. A 7 elefántból lehet kettő olyan is, amelyek az ormányuknál vannak összekapaszkodva.

A lakásba akár képként, szobrocskaként is beviheted, de párologtatót és asztalkát vagy virágtartót is készítenek belőle. Ha képként vinnéd be a lakásba, akár saját magad is alkothatsz.

2/5.
Maneki-neko – Az integető macska

A japán integető macska, a maneki-neko az egyik legismertebb keleti szerencsehozó szimbólum. A cicánál nem mindegy, hogy melyik mancsával integet, hiszen ezek mind más területen segítenek, ha a jobb mancsa van a levegőben, az pénzt és szerencsét, míg a bal mancsa vendégeket és egészséget hoz, ha pedig mindkettőt feltartja, akkor egy otthonvédelmező szobrocskánk van.

 

A macska többféle színben készül, amelyeknek szintén van jelentése – ha fehér a szobor, az erősíti a szerencsét, és bevonzza a pozitív dolgokat, a fekete távol tartja a negatív energiákat és személyeket, míg az arany a gazdagságért felelős.

Ezek alapján ki tudod választani a neked való macskát, amit szoborként kint és bent is elhelyezhetsz, de akár festményként is szerencsét hoz. A mi kedvenc megoldásunk a vízinövényes akváriumban elhelyezett maneki-neko, ami nagyon mutatós lakásdísz lehet.

Oldalak: 1 2 3

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást