Teljesen mindegy ki az eseted, mert a kémia legyőzi a szőke herceget

Teljesen mindegy ki az eseted, mert a kémia legyőzi a szőke herceget

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Teljesen mindegy ki az eseted, mert a kémia legyőzi a szőke herceget

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy kislány, aki már egész korán megálmodta, kitalálta, hogy hogyan is néz ki a szőke hercege, majd várt, várt, várt…és egész más érkezett helyette. Akár rólad is szólhatna ez a kis rövid történet? A szerelem az emberi élet egyik legmegmagyarázhatatlanabb dolga, ahol az elképzelés nagyon ritkán találkozik a valósággal, de ettől lesz olyan felkavaróan tökéletes.

Amikor a szőke herceg igaziból barna…

Talán nem állítók valótlant azzal, ha azt mondom, mindannyiunk fejében élt/él egy „tökéletes” párról alkotott kép. Egy személy, aki megtestesíti mindazt, amire vágysz, aki mellett csupa öröm és boldogság az egész élet. Majd találkozol valakivel, aki bár közelében sincs a fejedben rögzült képhez, mégis elrabolja a szívedet. Igaz, kicsit másképp, de visszafordíthatatlanul. Aztán persze olyan is akad, aki hosszú éveket áldoz a várakozásra, megfosztva önmagát akár jó lehetőségektől is.

Akik viszont nyitott szívvel élik az életüket és nem félnek befogadni az ismeretlent, velük megtörténhet, hogy örökre leszámolnak a szőke herceggel, mert rájönnek, hogy az ő hercegük valójában barna. Mert, hogy van ez a bizonyos dolog, amit kémiának hívunk, ami láthatatlan és megfoghatatlan, mégis képes összekötni embereket, akár egy egész életre. 

Nem kell értened a kémiát!

A kémiában az a jó és rossz hír is egyben, hogy soha nem fogjuk igazán megismerni és megérteni. Minden emberi kapcsolat egy új kísérlet és nem tudhatod, mi lesz az eredmény. Egyesek olyasmit hozhatnak ki belőled, amiről addig fogalmad sem volt, egyesek arra emlékeztetnek, hogy soha ne add fel önmagad, vagy éppenséggel pont arra, hogy lásd meg a másikat is. Pont ezért nem hiszek az igaziban. Egyszerűen csak jön valaki, akivel működik a kémia. Aki mellett többnek, jobbnak, szebbnek érzed magad, és aki mellett úgy érezheted, hogy folyamatosan fejlődtök egymás mellett.

skynesher/istockphoto.com

Olykor meglehetősen küzdelmes ára van ennek, de a konklúzió mindig az, hogy megéri.

És bár a kapcsolatokhoz kompromisszum kell, néha többet kaphatsz, mint vártad, néha kevesebbet, ami arra emlékeztet, hogy tovább keresd azt, akivel jobban működtök együtt. Leragadni valaki mellett csak azért, mert kényelmes, végzetes lehet a szerelmi életedre nézve.

Megérdemled a lehengerlő szerelmet

Lehet, hogy nagyon filmbeillő, amit mondok, de szerintem mindenki megérdemli a nagybetűs SZERELMET. Amikor kezdetben a másik minden egyes felbukkanásakor hatalmasat dobban a szíved, amikor össze-vissza beszélsz előtte. Vagy mikor együtt fedezitek fel a másik legmélyebb bugyrait, majd a kezdeti lángolás után kezdetét veszi az igazi kaland, mely során egymás tökéletes társaivá fejlődhettek. Ez kicsit messze áll a gyerekes álmodozástól??? Nagyon! Szerencsére! Mert bár a szerelem olyan, mintha egész nap töménytelen mennyiségű csokit tömnél magadba, egy idő után a csokiból is eleged lenne.

Valóban isteni érzés a rózsaszín ködben úszkálni, de legalább ennyire isteni érzés megtapasztalni, hogy van valaki, aki kitart melletted még a legrosszabb időszakokban is.

Igen, az egész valószínű, hogy Ő nem olyan lesz, akiről kislányként álmodoztál, hanem valaki sokkal jobb. Sőt, vannak olyan szerelmek, melyek nem arról szólnak, hogy a két fél mennyire illik össze, hanem hogy mit és hogyan tesz meg azért, hogy működjön a kapcsolatuk. Amihez valljuk be, rengeteg energia szükséges. Idővel és persze rengeteg munkával válhat valaki tökéletes lelki társsá. Ez nem valamilyen rózsaszín maszlagba bújtatott dolog, ez a kőkemény valóság, amiben a szerelmesek megmutatják sebezhető, szerethető, gondoskodó, undok és haragos oldalukat is.

VIDEO A csillagjegyek stresszkezelése a legrosszabbtól a legjobbig

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!