Teljesen mindegy ki az eseted, mert a kémia legyőzi a szőke herceget

Teljesen mindegy ki az eseted, mert a kémia legyőzi a szőke herceget

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Teljesen mindegy ki az eseted, mert a kémia legyőzi a szőke herceget

Amikor a szőke herceg igaziból barna…

Talán nem állítók valótlant azzal, ha azt mondom, mindannyiunk fejében élt/él egy „tökéletes” párról alkotott kép. Egy személy, aki megtestesíti mindazt, amire vágysz, aki mellett csupa öröm és boldogság az egész élet. Majd találkozol valakivel, aki bár közelében sincs a fejedben rögzült képhez, mégis elrabolja a szívedet. Igaz, kicsit másképp, de visszafordíthatatlanul. Aztán persze olyan is akad, aki hosszú éveket áldoz a várakozásra, megfosztva önmagát akár jó lehetőségektől is.

Akik viszont nyitott szívvel élik az életüket és nem félnek befogadni az ismeretlent, velük megtörténhet, hogy örökre leszámolnak a szőke herceggel, mert rájönnek, hogy az ő hercegük valójában barna. Mert, hogy van ez a bizonyos dolog, amit kémiának hívunk, ami láthatatlan és megfoghatatlan, mégis képes összekötni embereket, akár egy egész életre. 

skynesher/istockphoto.com

Nem kell értened a kémiát!

A kémiában az a jó és rossz hír is egyben, hogy soha nem fogjuk igazán megismerni és megérteni. Minden emberi kapcsolat egy új kísérlet és nem tudhatod, mi lesz az eredmény.

Egyesek olyasmit hozhatnak ki belőled, amiről addig fogalmad sem volt, egyesek arra emlékeztetnek, hogy soha ne add fel önmagad, vagy éppenséggel pont arra, hogy lásd meg a másikat is. Pont ezért nem hiszek az igaziban. Egyszerűen csak jön valaki, akivel működik a kémia. Aki mellett többnek, jobbnak, szebbnek érzed magad, és aki mellett úgy érezheted, hogy folyamatosan fejlődtök egymás mellett.

Olykor meglehetősen küzdelmes ára van ennek, de a konklúzió mindig az, hogy megéri.

És bár a kapcsolatokhoz kompromisszum kell, néha többet kaphatsz, mint vártad, néha kevesebbet, ami arra emlékeztet, hogy tovább keresd azt, akivel jobban működtök együtt. Leragadni valaki mellett csak azért, mert kényelmes, végzetes lehet a szerelmi életedre nézve.

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást