Ez az oka, hogy nem akar lefeküdni veled

Schuster Borka
Írta: , Frissítve:
Ez az oka, hogy nem akar lefeküdni veled

Kép forrása: unsplash

Egy hosszú távú kapcsolatban természetes, ha vannak időszakok, amikor éppen nem a szexualitás kerül az előtérbe. De ha ez hosszabb távon is problémát okoz, nem árt, ha feltárjátok, mik is a valódi okok az intimitás hiánya mögött. A következő problémák például elég gyakoriak, érdemes beszélned róluk a partnereddel!

A testmozgás hiánya Kép forrása: unsplash

Míg a kimerültség vagy a munkahelyi stressz igazi szenvedély-gyilkosok lehetnek, a rendszeres testmozgás nagyon is segíthet abban, hogy javuljon a szexuális életetek – hívják fel a figyelmet a szakemberek.

A testmozgás hatására az agyban endorfin termelődik, ami segít abban, hogy jobban érezd magadat a bőrödben, így nagyobb eséllyel nő meg a libodód is, arról nem is beszélve, hogy a testmozgás az önbizalomnak is jót tesz, ami szintén hatékony afrodiziákum.

Digitális figyelemelterelés Kép forrása: unsplash

Nem hiába mondják annyian, hogy nem érdemes a digitális kütyüket magunkkal vinni a hálószobába – a szexuális életetek védelme csak egy újabb indok erre.

Ha esténként együtt bújtok ágyba, kicsit beszélgettek, egymásra figyeltek, az megteremtheti az egészséges szexuális élethez szükséges bensőséges hangulatot, de ha a telefont pötyögtetve alszotok el, vagy egymás helyett a képernyőt nézitek, észre sem veszitek, és elmaradnak ezek a lehetőségek.