Ezt nézik meg a férfiak legelőször egy nőn: az okos szemüveg lebuktatta őket

Ezt nézik meg a férfiak legelőször egy nőn: az okos szemüveg lebuktatta őket

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Ezt nézik meg a férfiak legelőször egy nőn: az okos szemüveg lebuktatta őket

A szemüveg nem hazudik

A University of Nebraska munkatársai 36 férfi bevonásával végeztek kísérletet. A férfiak olyan szemüveget kaptak, ami figyeli a szemmozgást, és a másodperc tört részét is méri, ha a tekintet elidőzik valahol. Miután a férfiak felvették a szemüvegeket, a tudósok képeket mutattak nekik 10 különböző nőről, köztük vékony, kerek és homokóra alkatúakról.

A férfiak minden esetben sokkal több időt töltöttek a nők testének megfigyelésével, mint amennyi időt a nők arcának megnézésére fordítottak. Azok a nők pedig, akiknek a dereka keskeny, a keble telt, a csípője pedig széles volt, még hosszabb ideig érezhették volna magukon a férfiak tekintetét.

Modern okok és ősi ösztönök

Az, hogy a férfiak miért nem képesek kontrollálni a figyelmüket, és nézik meg azonnal a nők testét, egyrészt ősi ösztönökre vezethető vissza: a karcsú derék, a telt kebel és széles csípő az anyaság ősi motívumai, aki ezekkel a paraméterekkel rendelkezik, az valószínűleg képes egy gyermek kihordására és felnevelésére, a férfiak pedig ösztönösen olyan nőt keresnek, aki képes világra hozni a gyermeküket.

A tanulmány vezető szerkesztője, Sarah Gervais szociálpszichológus szerint azonban egy sokkal modernebb – és lehangolóbb – ok is áll a mögött, miért csak a testre, és nem az arcra fókuszálnak a férfiak.

Oldalak: 1 2

2 hozzászólás

 • Baranyai György
  2020.11.01., 17:51

  Különbözők vagyunk. Nekem volt teltkarcsú barátnőm, de az arca gyönyörű volt. És volt vékony is, akinek az arca szintén elhomályosított. Soha nem a a testet néztem, hanem az arcot.

  Válasz
 • Lőrincz Miklós
  2020.12.08., 14:24

  Én a nők arcát tartom a legfontosabbnak. Utána megnézem azt, ami az illető nő legjellemzőbb vonása: ez gyakran lehet a lábai. Olyan testhez álló “nadrágokat” hordanak, hogy a kevésbé jó formájú lábak is annyira vonzóak, hogy már fáj (mert ugye nem mehetek oda, és ölelgethetem ezeket a virgácsokat). Ezután megint újra az arc szemlélgetése, vizsgálata történik, s ha közben nem derült ki valamelyik részletéről, hogy furcsa, vagy egyenesen csúnya, akkor a mell vizsgálata történik. Ha hátulról nézhetem a nőt, akkor természetessen a feneke. Ha ízlésesen öltözködik, és nem kihívóan, akkor nagyon nehéz egy ilyen nőről levenni a szemem.

  Válasz

Írj egy hozzászólást