Szerelem / Párkapcsolat

Buta dolgok, amiket minden nő elkövet a rossz kapcsolatban ahelyett, hogy szakítana

Szakítani mindig fájdalmas, ezért sokszor halogatjuk és inkább a homokba dugjuk a fejünket ahelyett, hogy végre lépnénk. Sőt, olykor – szinte tudat alatt – úgy viselkedünk, hogy a végén a másik félre erőltetjük rá, hogy mondja ki hogy vége. Ez sosem helyes, hiszen így csak feleslegesen húzzuk az időt és a neheztelés miatt csak még nehezebb lesz az elválás. Ezek azok a buta dolgok, amiket minden nő elkövet a rossz kapcsolatban ahelyett, hogy szakítana.

Kommunikáció megszakítása

Ez egy könnyű, de gyáva taktika, amit mindenki elkövetett már életében és amit már egészen biztosan ő maga is elszenvedett. Ha már nem törődik egyik fél a másikkal, hajlamos arra, hogy egyszerűen nem keresi többet, mintha így a probléma magától megoldódna.

Nem telefonál, az üzenetekre csak későn válaszol, párszavas mondatokban, aminek következtében a partnere csak még több kérdéssel reagál, hiszen tudni akarja, mi ennek a hűvös viselkedésnek az oka. Ennél becsületesebb és célravezetőbb megoldás az, ha megtiszteljük a másikat azzal, hogy elmondjuk neki, mi a helyzet. 

Féltékenykedés és kutakodás

A féltékenység rendkívül mérgező viselkedés, mindkét oldalról: ha te akarod féltékennyé tenni a partnered annak reményében, hogy ennek eredményeképpen majd végre elhagy, nagyon igazságtalan játékot játszol. Az is fájni fog neki, ha megmondod neki, hogy már nem szeretnél vele egy párt alkotni, de ha inkább féltékennyé teszed, sokkal jobban megbántod.

A másik toxikus viselkedés az, mikor tudod, hogy partnered nem lép félre, te mégis hűtlenséggel vádolod és azt várod, hogy egy idő után elege lesz az állandó vádaskodásból és véget vet a kapcsolatnak. 

AndrewLozovyi/depositphotos.com

Állandó provokáció

Vannak nők, akik ahelyett, hogy belátnák, hogy nem működik a kapcsolat, inkább minden alkalmat megragadva veszekedést provokálnak. Versenyt csinálnak abból, hogy számot tartják, partnerük mikor hibázott és ezt folyamatosan az arcába csapják.

Hogy a kapcsolat kudarca kinek milyen mértékben a hibája, tulajdonképpen irreleváns, ha szakítani akarsz: az állandó vádaskodás helyett csak mondd ki, hogy vége és mindketten jobban jártok. 

Hűtlenség

Egy férfi félreléphet úgy, hogy valóban csak a testiséget keresi – nem mintha ez felmentené őket a hűtlenség felelőssége alól – de mikor egy nő lép félre, ott már komoly gondok vannak a párkapcsolatával. A nőknek ugyanis valamilyen szinten érzelmileg is kapcsolódni kell azzal, akivel félrelépnek és ha már ott tartasz, hogy megcsalod a párod, annyi tiszteletet mutathatsz irányába, hogy előtte elmondod neki hogy már nem szereted és elhagyod.

Mindenki boldogságot érdemel, te is és ő is, így ez a legtisztább megoldás. Ha kiderül a hűtlenséged, utána már nagyon nehezen fog megbízni bárkiben. 

Panaszkodás a közös ismerősöknek

Az természetes, hogy kibeszéljük magunkból a problémáinkat, főleg a nők alkalmazzák előszeretettel  barátnőiket párkapcsolati terapeutaként, ami egy hasznos dolog. Az viszont, hogy úton-útfélen mindenkit a hosszú ideje fennálló gondjaiddal terhelsz, már nem.

A barátok meghallgatnak, tanácsot adnak, de ha már hosszú hónapok vagy évek óta vagy beleragadva egy üres, boldogtalan kapcsolatba és semmit nem teszel annak érdekében, hogy ez megváltozzon, már ők sem tudnak segíteni rajtad.

Az pedig, mikor a párod barátainak vagy rokonainak panaszkodsz és becsmérled őt előttük, nagyon visszatetsző viselkedés, amivel csak magad minősíted. 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást