5+1 étel, amit inkább felejts el, ha ma este huncutkodni akarsz

Sándor Alexandra
Írta: , Frissítve:
5+1 étel, amit inkább felejts el, ha ma este huncutkodni akarsz

Szinte már kész regények szólnak arról, hogy egy pásztoróra előtt mivel érdemes jóllaknod. Most azonban nem a vágyfokozók listája következik, hanem éppen annak ellenkezője: olyan ételek, amelyektől alábbhagy az összebújási kedv.

Tejcsoki

Noha korábban számtalanszor olvashattál arról, hogy a csoki afrodiziákumnak, tehát vágyfokozónak számít, nagy általánosságban inkább ennek ellenkezője igaz.

Mégpedig azért, mert kizárólag a 70%-nál nagyobb kakaótartalmú étcsokoládé válik hasznodra a hálószobában, az összes többi tompává tesz a cukorlöket miatt, továbbá nem biztosít „ledolgozható”, hasznos kalóriákat.


Étre igaz, tejre nem: 5 tudományos érv a csokievés mellett


Ahelyett tehát, hogy a kedvenc mogyorós tejtábládra voksolnál, próbálj ki valami különlegesebbet, amikor pajzán terveid vannak éjszakára!

Az étcsoki titka egyébként a rengeteg természetes antioxidáns és a stresszcsökkentő L-triptofán.

Hot-dog

A könnyen elkészíthető, mégis laktató amerikai csemege a formája miatt ugyan kifejezetten erotikusnak tűnhet, hasonlóan egészségtelen ételek kíséretében érdemben hozzájárul a nemi szervek vérellátásának csökkenéséhez.

A benne található rengeteg telített zsírsav meszesedést idéz elő az artériákban, amitől megnehezül az izgalmi állapot elérése, továbbá az orgazmus átélése.

Ennek a mintájára általánosságban elmondható, hogy minden feldolgozott élelmiszer negatívan hat a szexuális életre, hiszen hasznos tápanyagok helyett csupán adalékok vannak benne.

Ha hot-doggal laksz jól, nem virgonc leszel, hanem nyomott és álmos.