Ha nem egyezik a szeretetnyelvetek, nem fog sokáig tartani a kapcsolatotok. Derítsd ki, a tietek melyik!

Kerekes Vivien
Írta: ,

Tudtad, hogy a világon ötféle szeretetnyelvet különböztetünk meg? A fogalom megalkotója, Gary Chapman úgy vélte, minden embernek van egy, amivel kifejezi az érzéseit, és ha egy kapcsolaton belül a két félnél ez nem egyezik meg, hosszú távon nem tudnak együtt maradni. De vajon nektek mi a szeretetnyelvetek?

Testi érintés Kép forrása: stylemepretty.com

Aki ezt a szeretetnyelvet beszéli, annak kétség kívül az érintések jelentik a legtöbbet, és ez nem csak a szexuális együttlétekben merül ki.

Ő az, aki gyakran ölelgeti a párját, kedvesen megérinti az arcát, és az utcán sétálva megfogja a kezét; a partnere nem véletlenül tartja nagyon bújósnak.

Neki az jelenti az igazi szerelmet és törődést, ha fizikailag, gyengéden hozzáérnek, hiszen így érzi igazán az összetartozást. Ennek hiánya, vagy ha fizikai fájdalmat okoznak neki, elviselhetetlen számára.

Mi is az a szeretetnyelv? Kép forrása: indiaearl.com

A szakértő szerint minden embernek van egy szeretetnyelve, amin a leginkább ki tudja fejezni az érzéseit, és egy másodlagos, amit szintén gyakran használ.

Ha két olyan személy találkozik egymással, akiknél ez megegyezik, kialakul köztük a kommunikáció, majd a szerelem is.

Chapman úgy vélte, hogy a kapcsolatokon belüli félreértések, csalódások mind azért alakulnak ki, mert a felek nem egymás szeretetnyelvén beszélnek, nem tudják igazán megérinteni a másik lelkét; mintha az egyikük angolul, a másikuk pedig németül beszélne, és egyszerűen nem tudják lefordítani a szavakat.

Ezért fontos, hogy olyan partnert találjunk, akivel ugyanúgy fejezzük ki az érzéseinket. Nézzük csak, milyen szeretetnyelveket különböztetünk meg!

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv