Egy órán belül jobbá varázsolhatod a kapcsolatodat: 4 hatékony módszer

Kovács Andrea
Írta: , Frissítve:
Egy órán belül jobbá varázsolhatod a kapcsolatodat: 4 hatékony módszer

Kép forrása: kenh14.vn

Egy kapcsolatot működtetni nem is olyan egyszerű dolog – energia, odafigyelés, kitartás kell hozzá, amit persze nem fogsz tehernek érezni, ha szereted a párod. Mégis jól jöhetnek ezek a tippek, amelyek segítenek közelebb hozni benneteket egymáshoz

Párna-suttogás Kép forrása: culturacolectiva.com

Az angolban pillowtalkként ismert jelenség a magyarban sem idegen, már maga Pilinszky is megénekelte az elhidegülő kapcsolatok tragédiáját: „Az ágy közös, a párna nem.” A gondolataitok megosztása, a nap közös lezárása bizonyítottan segít abban, hogy frissen tartsátok a kapcsolatotokat.

Az egyetlen szabály, hogy munkahelyi gondokról, a háztartással kapcsolatos teendőkről, vagy a gyerekkel kapcsolatos problémákról nem beszélhettek: szánjátok ezt az időt valóban magatokra, idézzetek fel egy kellemes emléket a megismerkedésetek idejéből, vagy arról, amikor találkoztatok a másik családjával, meséljetek egymásnak a gyerekkorotokról, vagy bármiről, ami jól esik – a lényeg, hogy egymásra és befelé figyeljetek.

Közös edzés Kép forrása: junebugweddings.com

Persze, az is szuper, ha egyikőtök súlyzózik, míg a másik futni megy, hiszen legalább az egészségetekért tesztek, és ez a legfontosabb.

Ugyanakkor, ha a kapcsolatotokat szeretnétek erősíteni a torna közben, válasszatok olyan sportot, amiben csapatként vehettek részt: a páros jóga, a kajakozás vagy akár a tánc is segíthet abban, hogy ne csak fittebbek legyetek, de közelebb is kerüljetek egymáshoz.

Egy 2000-ben végzett vizsgálat szerint azok a párok, akik együtt edzenek, nagyobb elégedettséggel számolnak be a kapcsolatukat illetően, 2010-ben pedig tudósok azt igazolták, hogy mivel a közös edzés rákényszerít benneteket arra, hogy hasonló tempóban, egymáshoz igazodva dolgozzatok, életbe lép az úgynevezett tükör-hatás: ha valaki hasonlóan viselkedik, mint mi, akkor azt jobb eséllyel találjuk szimpatikusnak.

Ha a pároddal kerültök azonos ritmusba, az más területeken is azonos hullámhosszra hoz benneteket. Nem beszélve arról a már 1974-ben megfigyelt jelenségről, miszerint a testedzéssel járó fizikai tünetek (izzadás, lihegés) önkéntelenül is romantikusabb, vagy inkább fogalmazzunk úgy, pikánsabb gondolatokat indítanak el a másik fejében.

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!