Normális, hogy néha ki nem állhatod a szerelmedet? Igen!

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Jancee Dunn újságíró, szerző, jelenleg az Opra Magazin egyik szerkesztője. A hatvanas évek végén született nő immáron nem csak boldog feleség, hanem egy kislány édesanyja is. Több könyve megjelent, azonban az utolsó az, ami leginkább borzolja a kedélyeket. A címe lényegre törően ennyi: Hogyan ne gyűlöld a férjedet, miután megszülettek a gyerekeitek?

A gyermek áldás, csak az a problémás, amit hoz Kép forrása: loveandmarriageblog.com

A műben az írónő messze nem csupán saját tapasztalataira támaszkodik, társszerzője egy párkapcsolati szakértő, Tracey Coxx is. Emellett kutatásokat végzett, és rengeteg nőt megkérdezett annak érdekében, hogy sikeres képet mutathasson erről az átfogó, és szerinte nagyon sok embert érintő problémáról.

Tracey állítja, rengeteg pár fordul hozzá segítségért abban az ügyben, hogy az összeköltözés, házasság, de különösen a gyermekvállalás után megromlott a kapcsolatuk. Pont akkor, amikor egy párosnak a legösszetettebben, legsikeresebben kellene együtt dolgoznia, és amikor a leglényegesebb lenne, hogy jó példát mutassanak a következő generációnak, akkor romlik el minden.

Ha nem is szakítás, vagy válás következik azonnal, de a kapcsolat hullámvölgybe kerül.

 

De mi ennek az oka? Kép forrása: shop.cookrepublic.com

A könyv szerzői úgy vélik, leginkább az egyenlőtlen munkamegosztás tehető felelőssé ezért, bár több síkon is vizsgálták a kérdést.

A legnagyobb gondnak azt tartották, hogy a nők sokkal, de sokkal többet dolgoznak a kapcsolat, és úgy általában a család működéséért, mint a férfiak.

Ők takarítanak, bevásárolnak, megfőzik az ebédet, tízórai csomagolnak, elviszik a gyereket a délutáni különórára, hétvégén pedig megnézik, hogyan szerepel a fellépésen.

Ahogy bővül a család, esetleg több gyermekkel is, úgy halmozódnak ezek a feladatok, és a nők azt veszik észre, hogy teljesen elvesztették önmagukat, hullafáradtak, nincs idejük semmire, főleg nem magukra. Ha ehhez még másmilyen gondok is társulnak, akkor kész a katasztrófa.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba