5 munka, amiben nagyobb a válás esélye

Szirák Viki
Írta: ,
5 munka, amiben nagyobb a válás esélye

Kép forrása: nenetus/depositphotos.com

Egy statisztika szerint a válásokhoz nagy köze lehet annak, hogy te vagy a párod milyen munkát űztök. Sok esetben az áll a háttérben, hogy a hosszú munkaórák miatt nincs időtök egymásra, máskor pedig a rengeteg új ismeretség vezethet megcsaláshoz. Akárhogy is, a kutatók szerint aki az alábbi 5 munkát végzi, nagyobb eséllyel válik el.

Játékvezető Kép forrása: pexels.com

Közel 53%-os a válási arány azoknál, akik játékvezetőként dolgoznak különféle kaszinókban, pókermeccseken, egyéb, játékkal foglalkozó helyeken.

Valószínűleg erről az tehet, hogy a munkaidőben rengeteg emberrel találkoznak, beszélgetésbe elegyednek, és van, hogy az alkoholos italok is előkerülnek.

A félrelépések aránya is magas ebben az esetben, így valószínű, hogy ez áll a válások hátterében.

Pultos Kép forrása: pexels.com

A pultosok esetében ugyancsak magas a válási arány, hiszen 52,7%-os gyakorisággal kerül sor erre azon házaspároknál, ahol az egyik fél ilyen munkát űz.

Valószínűleg hasonló okok vezetnek ehhez, mint a játékvezetőknél, hiszen egy ilyen környezetben nagy esély nyílik az ismerkedésre.

Az alkohol, a mámoros hangulat pedig sok esetben megnehezíti azt, hogy ellenálljanak a kísértésnek, és sokan egy új kapcsolat miatt hagyják ott az éppen aktuálisat.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv