Miért olyan szörnyű szakítani? Ezek a körülmények minden elválást alaposan megnehezítenek

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Szakítani sosem könnyű. Akkor sem, ha tökéletesen tisztában vagy azzal, hogy ez a legjobb döntés hosszútávon. De miért ilyen bonyolult ez az egész? Miért nem lehet könnyen és akár boldogan lezárni egy kapcsolatot, főleg, ha már mindketten ezt szeretnétek?

A kapcsolatokban történnek jó és rossz dolgok egyaránt, de amíg csak a nagy lépés megtételére készülsz, inkább a rosszak jutnak eszedbe. Mintegy próbálod magadat rábeszélni a szakításra, érveket hozol fel azért, miért ez a helyes döntés.

Ezzel szemben, amikor ki kell mondanod a végszót, valahogy a fejedbe tódulna a boldog emlékek. A sok nevetés, a jól működő szokások, az örömteli programok, pillanatok, egyszóval azok a dolgok, amikre később is szívesen emlékszel majd. Ezek egyeseknél annyira elemi erővel törnek felszínre, hogy nem is mindenki képes a tervezett alkalommal szakítani – inkább ad még egy esélyt a dolognak. Persze, csak ritkán működik hosszútávon az elodázás, de a lényeg az, hogy az örömteli emlékek garantáltan megnehezítik az elválást.

Mert el kell engedned egy jövőképet Kép forrása: brit.co

Ha valakivel összejöttél, akkor jó eséllyel azért építettétek közösen a jövőtöket, mert együtt terveztétek az életeteket. Nos, amikor eljön a szakítás ideje, akkor nem csak egymástól vesztek búcsút, hanem a közös jövőtől is.

Mindent újra kell programoznotok, a napirendetektől kezdve, egészen a jóval nagyobb volumenű tervekig. Nyilván egyáltalán nem egyszerű sőt, kifejezetten ijesztő egyedül odaállni a nagybetűs élet elé, miközben idáig volt veled valaki.

Nem könnyű valakihez alkalmazkodni sem, vagy éppen kompromisszumokat vállalni a kapcsolat érdekében, de a szakítás során derül ki, mennyivel könnyebb, ha van veled valaki. Ha nem kell minden egyes problémát egyedül megoldanod, hanem ott van a szerelmed, aki – ha mást nem is – támaszt mindig nyújthat.

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019