Miért félnek a férfiak az erős, független nőktől?

Berényi Nóri
Írta: ,

A férfiak többségét általában megrémiszti egy határozott személyiségű, kicsit talán harsányabb, magabiztos nő. Persze közben elvárják, hogy az ellenkező nem képviselői minden körülmények között legyenek önállóak és önbizalommal telik – csak ez ne veszélyeztesse az egójukat...

Így könnyebb… Kép forrása: huffingtonpost.com

Vannak nők, akiknek egyszerűen lehetetlen ellenállni, mert sugárzik belőlük az életerő, és már nem úgy viselkednek, mint egy félénk kislány. Ők azok, akiket már kilóméterekről kiszúrnak a férfiak, de nem az öltözetük miatt. Ez eddig rendben van, de akkor miért menekülnek mégis előlük? 

Nos, a legtöbb férfi inkább csak sóvárog ezek után a nők után, de azért kapcsolatba már nem bonyolódna velük, mert attól tart, hogy túl sok „problémát” kapna a csomagban... Mert mindig egyszerűbb a könnyebb utat választani, a baj csak akkor kezdődik, amikor a férfi a negyedik X felett kezdi el érezni, hogy talán mégis rosszul döntött. De ekkor már lehet, hogy túl késő.

Jajj, az egóm! Kép forrása: theglitterguide.com

Adott egy férfi és egy nő, mindketten jól keresnek, a nő kicsit jobban is, mint párja. Ilyenkor egy érzelmileg elég érett férfi ezt nem úgy értelmezi, hogy az ő férfiassága csorbul ezáltal, hanem örül annak, hogy egy ügyes, sikeres embert tudhat maga mellett.

Támogatja őt az úton, mert tudja, hogy nem a fizetése határozza meg férfiasságát. De azért abban egyetérthetünk, hogy nem csak ilyen típussal van tele a világ... Sokan úgy élik meg ezt a helyzetet, hogy a nő elveszi a kenyérkereső szerepét a kapcsolatban, ami pedig a férfiasságuk alapköve. Sajnos nagyon nehéz ezt a szemléletmódot megváltoztatni, hiszen nem is olyan régen még csak a férfiak töltötték be a családfenntartó szerepét, manapság azonban már nem beszélhetünk erről. Szóval, hölgyeim, igenis jogotok van a legtöbbet kihozni magatokból! :)

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019