Miért félnek a férfiak az erős, független nőktől?

Írta: ,

A férfiak többségét általában megrémiszti egy határozott személyiségű, kicsit talán harsányabb, magabiztos nő. Persze közben elvárják, hogy az ellenkező nem képviselői minden körülmények között legyenek önállóak és önbizalommal telik – csak ez ne veszélyeztesse az egójukat...

Így könnyebb… Kép forrása: huffingtonpost.com

1/4 Így könnyebb…

Vannak nők, akiknek egyszerűen lehetetlen ellenállni, mert sugárzik belőlük az életerő, és már nem úgy viselkednek, mint egy félénk kislány. Ők azok, akiket már kilóméterekről kiszúrnak a férfiak, de nem az öltözetük miatt. Ez eddig rendben van, de akkor miért menekülnek mégis előlük? 

Nos, a legtöbb férfi inkább csak sóvárog ezek után a nők után, de azért kapcsolatba már nem bonyolódna velük, mert attól tart, hogy túl sok „problémát” kapna a csomagban... Mert mindig egyszerűbb a könnyebb utat választani, a baj csak akkor kezdődik, amikor a férfi a negyedik X felett kezdi el érezni, hogy talán mégis rosszul döntött. De ekkor már lehet, hogy túl késő.

Jajj, az egóm! Kép forrása: theglitterguide.com

2/4 Jajj, az egóm!

Adott egy férfi és egy nő, mindketten jól keresnek, a nő kicsit jobban is, mint párja. Ilyenkor egy érzelmileg elég érett férfi ezt nem úgy értelmezi, hogy az ő férfiassága csorbul ezáltal, hanem örül annak, hogy egy ügyes, sikeres embert tudhat maga mellett.

Támogatja őt az úton, mert tudja, hogy nem a fizetése határozza meg férfiasságát. De azért abban egyetérthetünk, hogy nem csak ilyen típussal van tele a világ... Sokan úgy élik meg ezt a helyzetet, hogy a nő elveszi a kenyérkereső szerepét a kapcsolatban, ami pedig a férfiasságuk alapköve. Sajnos nagyon nehéz ezt a szemléletmódot megváltoztatni, hiszen nem is olyan régen még csak a férfiak töltötték be a családfenntartó szerepét, manapság azonban már nem beszélhetünk erről. Szóval, hölgyeim, igenis jogotok van a legtöbbet kihozni magatokból! :)

Nincs uralkodás Kép forrása: theivorylane.com

3/4 Nincs uralkodás

Miért fontos az, hogy nőként legyen hivatásod, amit élvezettel csinálsz, és ami által fejlődhetsz? Azért, mert ha rálelsz a saját utadra, az boldoggá tesz, és ezáltal másokat is képes leszel boldoggá tenni. Ha te más életét és álmait éled, akkor egy illúzióban élsz. Meg kell adnod magadnak azt a tiszteletet, hogy megéld a saját álmaidat, és ennek szerves része a karriered is.

Ne hagyd, hogy egy másik ember érzelmi vagy anyagi szinten tudjon téged zsarolni. Akkor sem, ha életed szerelméről van szó. Tartsd meg a függetlenséged egy egészséges szinten, és akkor érzelmileg is sokkal stabilabb lehetsz!

A konklúzió Kép forrása: 500px.com

4/4 A konklúzió

Ha te is erős egyéniség vagy, aki talán túl sok(k) a férfiak számára, akkor ne az legyen az első gondolatod, hogy megváltozol és akkor talán majd a férfiak is jobban közelednek feléd. Folytasd a terveid megvalósítását, válj azzá az emberré, aki lenni szeretnél, és ne valaki utánfutója legyél.

Hidd el, meg fog érkezni majd az az ember az életedbe, aki csodálni fogja az erődet és a kitartásodat! Az a legfontosabb, hogy ne dőlj be a megalkuvásnak, mert akkor soha nem lehetsz igazán boldog.

Senkinek nem kell megváltoznia, egyszerűen csak meg kell találni azt a személyt, aki tökéletesen passzol mellé.