A „Mi lett volna ha...” időszak - 3 ok, amiért nincs értelme ezen agyalni

Kovács Andrea
Írta: ,
A „Mi lett volna ha...” időszak - 3 ok, amiért nincs értelme ezen agyalni

Kép forrása: gramunion.com

Mindannyiunknak megvan a saját története, a jól sikerült, néha visszasírt és a végül rossz irányba elkanyarodott kapcsolatok szövevényes és göröngyös útja. Előfordul, hogy néha nosztalgiázunk és elidőzünk azzal a gondolattal, hogy mi lenne, ha még egy előző partnerünkkel lennénk együtt, milyen életünk lenne vagy mi alakult volna másképp. Talán elmondható, hogy mindenkinek van egy olyan személy az életében, akivel kapcsolatban elgondolkozott már a kérdésen, hogy mi lett volna, ha...

Mi lett volna, ha jobb az időzítés, ha máskor találkoznak, ha egyszerűbbek és szerencsésebbek a körülmények, ha épp egyik fél sincs kapcsolatban vagy egyszerűen mi lett volna, ha jobban próbálkoznak. De van ennek az egésznek értelme?

Vajon van-e értelme más forgatókönyveken gondolkodni?

Igen is, meg nem is. Egyrészt igen, hiszen úgy tanulunk, fejlődünk és lépünk előrébb az életben, hogy építkezünk a tapasztalatainkból, és levonjuk a megfelelő tanulságokat.

Ha ezek a kérdések vagy ezeknek a dilemmáknak a megválaszolása segítenek abban, hogy valakit végleg lezárj az életedben vagy csak helyére tedd azokat a hiányzó részeket, amiket eddig nem tudtál, akkor miért ne?

Végeredményben az a cél, hogy tisztában legyél a döntéseid miértjeivel és utólag is igazold magad, hogy helyesen döntöttél. Ha viszont arra jutsz, hogy másképp kellett volna döntened, az már egy másik kérdés.

 

Meggátol a továbblépésben

Ugyanis a szakemberek szerint nem csak azért vannak Mi lett volna ha személyek az életünkben, mert szeretünk nosztalgiázni és a fejünkben sokszor lejátszani már megtörtént szituációkat, hanem azért is, mert így gátoljuk meg magunkat attól, hogy előrébb lépjünk az életünkben.

Azaz más szavakkal, ez egy magunk által generált akadály, amin látszólag nem tudunk átlépni, vagy merül fel a kérdés, hogy nem is akarjuk ezt megtenni?

Lehet, hogy csak arra van szükség a továbblépéshez vagy a jelenlegi problémáid feloldásához, hogy elfogadd és megnyugodj azzal kapcsolatban, hogy a múltban lehet, hogy másképp kellett volna döntened.

Ha már nem tudod megváltoztatni, akkor úgyis mindegy, az elfogadás a legjobb, amit tehetsz, ha viszont úgy érzed, hogy kell ehhez a másik fél, akkor ne félj és keresd meg. Legalább azt az őrjítően tomboló kérdést legyőzöd magadban, hogy mi lett volna ha.

 

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!