Mi a legjobb párkapcsolati tanács, amit valaha kaptál?

Írta: ,

Valljuk be, tökéletesen viselkedni egy párkapcsolatban lehetetlen, de még simán „jól” sem könnyű. A témában persze rengeteg szakkönyvet és cikket olvashatsz, de mi hiszünk benne, hogy a legjobb tanácsokat az élet adja! Ezért megkérdeztük néhány olvasónkat, mi volt a legjobb párkapcsolati tanács, amit valaha kaptak, és amihez a mindennapokban is megpróbálják tartani magukat. Olvasd el a válaszaikat, és kommentben írd meg, ha neked is van egy hasznos tipped!

Gabi, 27, fitneszedző

1/5 Gabi, 27, fitneszedző

„Anyukám mondta régebben, hogy sose olvadjak bele teljesen a párkapcsolatomba.

Mindig tartsam meg a saját hobbijaimat, társaságomat, mert egyrészt az önállóság jót tesz a viszonynak, másrészt, ha nem jól sülnek el a dolgok, akkor is megmaradtam önmagamnak, és talán könnyebben továbbléphetek!”

Zsuzsi, 21, tanuló

2/5 Zsuzsi, 21, tanuló

„Édesapám a munkája révén elég sokat jár az országban, és mivel a korához képest elég jó pasi, és szeret is nyíltan bókolni a nőknek, kíváncsi voltam, nem félő-e, hogy esetleg félrelép. Anyukám erre azt mondta, hogy nem attól kell félni, akinek a szája nagy, hanem attól, aki sunyizik. 

Ezért sosem féltékenykedem fölöslegesen, ha a pasim esetleg ki meri mondani egy másik nőről, hogy szép. Valójában akkor lenne a gond, ha ilyenkor hebegne-habogna, lesütött szemmel nézne.

Ha nincs titkolnivalója, akkor nem is viselkedik úgy, mintha lenne!”

Nati, 36, marketinges

3/5 Nati, 36, marketinges

„A nagymamám nagyon aranyos és modern asszony volt, ő mondta egyszer azt nekem, hogy akkor se takarítsak folyton egy pasi után, ha ezt így tartom helyesnek. Hiszen ha házvezetőnőként viselkedem, miért várom el, hogy egyenjogú társként bánjanak velem?

Azt is hozzátette, hogy bár az ő idejükben ez megbotránkoztató viselkedés volt, ő mindig megkérte a nagyapámat, hogy vegye ki a részét a házimunkából.

Persze idegesítette, hogy nem olyan alaposan csinálta meg, mint ő, értékelte, hogy tényleg beszáll, és ez jót is tett nekik!”

Virág, 31, könyvelő

4/5 Virág, 31, könyvelő

„Egy idősebb barátnőm sokáig randizgatott, kereste az igazit. Aztán mikor megtalálta a mostani férjét bevallotta, hogy csak mellette értette meg igazán, milyen egy valódi, életre szóló szerelem, és hogy honnan lehet tudni, ha megtaláltad. 

Vele ugyanis már az első SMS-nél sem azon kellett gondolkodnia, hogy mit ír le (hogy a pasi tuti válaszoljon), hogy mit vegyen fel a randikra, hogy mit mondjon, hogyan viselkedjen. Abból tudod, hogy megtaláltad a Nagy Ő-t, hogy nem kell taktikáznod!”

Zsófi, 24, pályakezdő HR-es

5/5 Zsófi, 24, pályakezdő HR-es

„Örök kérdés, hogy vajon mikor ideális lefeküdni valakivel. Egy fiú barátom mondta, hogy szerinte minél később. Sok fiatal lány azt hiszi, hogyha nem bújik ágyba már az elején az új pasijával, akkor a srác megunja, és keres mást.

De a haverom szerint az van, hogy a férfiak elsősorban meg akarják dönteni a lányokat az első pillanatban, és ha beadod a derekadat, akkor elérte a célját, és rögtön tovább is lép. Ha viszont eltelik egy kis idő, megismer, nem csak külsőleg, de belsőleg is vonzónak talál majd, és nemcsak a szexről szól majd a dolog!”