Ez változik meg benned, ha olyan kapcsolatban élsz, amiben nem viszonozzák az érzéseidet

Szirák Viki
Írta: ,

A viszonzatlan szerelemnél csak egy dolog rosszabb: ha egy olyan személlyel élsz se veled, se nélküled kapcsolatban, aki nem tudja eldönteni, mennyire szeret téged. Ha együtt vagytok, minden tökéletes, és úgy viselkedik, mint aki oda van érted, de ha külön váltok, akár napokra is eltűnik, és távolságtartóvá válik. Egy egyoldalú kapcsolatban pedig szép lassan te is elveszíted magad...

Pedig tudod, hogy ennél jobbat érdemelnél. Tudod, hogy létezik olyan férfi, aki őszintén viszonozná az érzéseidet, és aki mellett egy percig sem lennének benned kétségek ezzel kapcsolatban. Azonban az érzéseidnek nem tudsz parancsolni, így elfogadod, hogy a másik félnek időre van szüksége. Bízol abban, hogy lassabban, de végül ő is eljut arra a pontra, ahol te vagy jelenleg – hiszen őszintén szereted, és amikor együtt vagytok, ő is így viselkedik.

Azonban tudnod kell, hogy a szerelemnek csak egy megtépett, nem teljes változatát kapod így meg. Folyamatosan azon gondolkodsz, hogy mivel kelthetnéd fel jobban az érdeklődését. Igyekszel kielemezni a mozdulatait, a szavait, az üzeneteit, abban reménykedve, hogy találsz bennük valami biztatót.

Próbálsz változtatni magadon, szebb, viccesebb, különlegesebb akarsz lenni, de csak azt éred el ezekkel, hogy fokozatosan elveszíted a magabiztosságodat.

Az esetek többségében pedig nem fogod jól érezni magad. Amikor írsz neki egy hosszú üzenetet, és ő egy szmájlival reagál, nagyon magad alá zuhansz. Úgy érzed, nem vagy elég érdekes, sem pedig szórakoztató, és biztosan ezért nem akar veled hosszasan beszélgetni.

Ezt változik meg benned, ha olyan kapcsolatban élsz, amiben nem viszonozzák teljesen az érzéseidet

Az állandó kérdéseiddel saját magadat kergeted őrületbe: „Miért nem válaszol?”, „Mit csinálhat most?”, „Miért nem akar velem lenni?". Ezek pedig szinte nap mint nap eszedbe is jutnak.

Egy darabig tartod magad

Mások előtt persze igyekszel megjátszani magad – legalábbis egy ideig. Azt mondod, részedről jó ez a felállás, hiszen nem vágysz komoly kapcsolatra, és egyébként is csak sodródtok az árral. Majd a végén úgyis minden jól alakul. De ez csak ideig-óráig megy neked. Előbb-utóbb eljön az a pont, amikor elsírod magad a barátnőd előtt, és bevallod neki, mennyire nehéz számodra ez a helyzet. És bár tudod, hogy a tanácsa, miszerint ki kell lépned, a legjobb megoldás lenne számodra, egyelőre nem megy. Mert nem állsz készen arra, hogy továbblépj.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!