A megtört szív 7 fázisa, amin mindenki keresztül megy egy szakítás után

Szirák Viki
Írta: ,

Amikor bekövetkezik a szakítás, azt nehéz elfogadni. Sőt, sokan nem is tudják elhinni, hogy minden, amit hallanak, igaz. Hogy ez tényleg a kapcsolat végét jelenti, és az a személy, aki az életük minden részében jelen volt, holnaptól már nem lesz. A megtört szívnek, a gyászolásnak pedig több fázisa is van, amin elkerülhetetlenül keresztül mész egy szakítást követően.

A szakítás után egyetlen dolgot akarunk tudni: miért?

Megrögzötten keresed a válaszokat arra, mit csináltál rosszul, mi játszott közre, és min kellett volna változtatnod ahhoz, hogy mindezt elkerüld. Folyamatosan újrajátszod a fejedben azokat a dolgokat, amiket az exed mondott és csinált korábban, hátha utólag sikerül kiszúrnod a jeleket.

Nem tudsz másra gondolni, csak erre. Legalábbis általában. Ugyanis néha kilépsz ebből a ködből, és megérted, hogy ennek a kapcsolatnak tényleg vége van.

A fájdalom, a kétségbeesés és a csalódottság az egyetlen, amiről beszélni tudsz és akarsz.

A kérdések után következik az a pont, hogy nem tudod elhinni, hogy ez tényleg megtörtént. Ez egyszerűen nem lehet igaz!

Hiszen annyi időt és energiát fektettél ebbe a kapcsolatba, az exed pedig nagyon fontos volt számodra.

Életednek minden részletébe beengedted őt, és elképzelni, hogy nem beszélgettek, nem találkoztok; erre még egyszerűen nem vagy képes. Úgyhogy kitolod a gyász kezdetét, és egyelőre a remény veszi át ennek helyét.

Reménykedsz abban, hogy a kapcsolatodat még meg lehet menteni, és keresni kezded az exedet. Írsz neki, beszélgettek, és a kedvesség legapróbb jelét látva azt gondolod, hogy van még esély.

Nem állsz még készen arra, hogy szembenézz az igazsággal.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba