A karmikus kapcsolatok jelentősége az életünkben

Berényi Nóri
Írta: ,
A karmikus kapcsolatok jelentősége az életünkben

Kép forrása: India Earl Photography

Vajon te tudod, honnan jöttél, merre tartasz és miért azok az emberek vannak melletted, akik? Nos, sokan úgy vélik, hogy ezekre a kérdésekre a karma adhatja meg a válaszokat. Ahhoz, hogy mélyebbre áss az emberi kapcsolataid jelentőségében, meg kell tudnod, hogy pontosan miért váltak bizonyos személyek az életed részévé.

Mi is az a karma? Kép forrása: instagram.com, @ravivora

A karma szanszkrit szó, jelentéstartalmát tekintve a tett és következmény folyamatot takarja, vagyis azt, hogy minden egyes cselekedetünk meghozza a maga gyümölcsét. Akár jó irányba indulsz el, akár rosszba, a következmény mindig ott lesz a cselekvés után. A karma tanítása szerint addig vándorolunk életről-életre, ameddig azokat az erényeket el nem sajátíjuk, melyek tanulása miatt megszülettünk.

Az ind hagyomány szerint meglehetősen sok világ létezik, melyek közül a Föld korántsem a legtökéletesebb, viszont a legjobb „iskola” ahhoz, hogy bekerüljünk egy magasabb rendű világba. Egy-egy élet olyan, mint egy osztály. Ha megtanultad a leckét, akkor tovább léphetsz egy magasabb szintre.

Hatása a kapcsolataidra Kép forrása: blmommy.com

Buddhista tanítók szerint az összes emberi kapcsolatunk karmikus jelentőséggel bír. Egymás tanítói vagyunk, így folyamatosan adjuk és kapjuk a leckéket.

Nem véletlen, hogy abba a családba születtél, ahol most vagy, szereted azt az embert, aki a társad, vagy például az sem a véletlen műve, hogy éppen az a főnököd, aki.

Barátaink a választott családunk, ami tökéletesen szimbolizálja a karmikus kapcsolatok lényegét. Te választottad ki ezeket az embereket magad köré, és nem ok nélkül! Dolgod van velük, ahogy nekik is veled.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv