A karmikus kapcsolatok jelentősége az életünkben

Írta: ,

Vajon te tudod, honnan jöttél, merre tartasz és miért azok az emberek vannak melletted, akik? Nos, sokan úgy vélik, hogy ezekre a kérdésekre a karma adhatja meg a válaszokat. Ahhoz, hogy mélyebbre áss az emberi kapcsolataid jelentőségében, meg kell tudnod, hogy pontosan miért váltak bizonyos személyek az életed részévé.

Mi is az a karma? Kép forrása: instagram.com, @ravivora

1/5 Mi is az a karma?

A karma szanszkrit szó, jelentéstartalmát tekintve a tett és következmény folyamatot takarja, vagyis azt, hogy minden egyes cselekedetünk meghozza a maga gyümölcsét. Akár jó irányba indulsz el, akár rosszba, a következmény mindig ott lesz a cselekvés után. A karma tanítása szerint addig vándorolunk életről-életre, ameddig azokat az erényeket el nem sajátíjuk, melyek tanulása miatt megszülettünk.

Az ind hagyomány szerint meglehetősen sok világ létezik, melyek közül a Föld korántsem a legtökéletesebb, viszont a legjobb „iskola” ahhoz, hogy bekerüljünk egy magasabb rendű világba. Egy-egy élet olyan, mint egy osztály. Ha megtanultad a leckét, akkor tovább léphetsz egy magasabb szintre.

Hatása a kapcsolataidra Kép forrása: blmommy.com

2/5 Hatása a kapcsolataidra

Buddhista tanítók szerint az összes emberi kapcsolatunk karmikus jelentőséggel bír. Egymás tanítói vagyunk, így folyamatosan adjuk és kapjuk a leckéket.

Nem véletlen, hogy abba a családba születtél, ahol most vagy, szereted azt az embert, aki a társad, vagy például az sem a véletlen műve, hogy éppen az a főnököd, aki.

Barátaink a választott családunk, ami tökéletesen szimbolizálja a karmikus kapcsolatok lényegét. Te választottad ki ezeket az embereket magad köré, és nem ok nélkül! Dolgod van velük, ahogy nekik is veled.

Ki mint vet, úgy arat Kép forrása: frenchweddingstyle.com

3/5 Ki mint vet, úgy arat

Vagyis, ha te előző életedben például valakihez ártó szándékkal közeledtél, akkor biztos lehetsz benne, hogy ebben az életedben a karma gondoskodik arról, hogy kiegyenlítődjön a számla, és az adott személy megtaláljon téged. De ez így jó, hiszen te ez által tanulhatsz és fejlődhetsz a legtöbbet.

Nyilván nem a karma szabálya határozza meg a cselekedeteid többségét, de tartsd észben, hogy amit te adsz másnak (akár rossz vagy jó), azt garantáltan vissza fogod kapni az élettől. Ez persze a pozitív dolgokra is vonatkozik, sőt… ha te segítesz valakinek, akkor a karma gondoskodni fog róla, hogy te a tripláját kapd vissza. Lehet, hogy nem azonnal, de előbb vagy utóbb meglesz a jutalmad érte.

Életeken át Kép forrása: indiaearl.com

4/5 Életeken át

A keleti tanítók szerint addig kapjuk meg egymást „leckeként”, ameddig meg nem tanuljuk, amit meg kell. Ha a mostani életben nem sikerül, akkor visszük át a következőbe.

És abban biztos lehetsz, hogy nem maradnak elvarratlan szálak, mivel a karma mindig, mindent kiegyenlít. Ez persze a szerelmi életedre is érvényes. Állítólag a családi és szerelmi életben van a legerősebb karma.

Tökéletes példája ennek a se veled, se nélküled kapcsolat. Valószínűleg okkal sodorja a két felet egymás felé az élet, de mivel előző életekből maradtak elvarratlan szálak, a mostaniban újból egymás tanítói lesznek és így a kapcsolatuk sem lesz egyszerű. Ebben az esetben az egyik legjobb végkifejlet az lehet, ha a „tanulás” végeztével a két fél békében elengedi egymást. Ekkor jön el az a pont, amikor képesek lesznek a továbblépésre és szeretetben pontot tenni a közös feladat végére.

Mi a cél? Kép forrása: tumblr.com, gyclli

5/5 Mi a cél?

A karmikus kapcsolatoknak mindig az egyensúly, a kiegyenlítődés a célja.

Elemezd ki jobban a kapcsolataidat, hogy rájöjj arra, vajon mi dolgotok van egymással! Persze ez egy életen át tartó folyamat, de világosabb lesz a feladat, amint tudatosan közelítesz a téma és a téged körülvevő emberek felé.

A cél az, hogy megértsd: mindig azt kapod, amit adsz, tehát e szerint cselekedj a jövőben!