Karácsony a szakítás után: rajtad múlik, hogy könnyebb vagy nehezebb lesz

Szirák Viki
Írta: ,
Karácsony a szakítás után: rajtad múlik, hogy könnyebb vagy nehezebb lesz

Kép forrása: pexels.com

Mindegy, hogy februárt vagy júniust írunk, egy szakítás mindig nagyon fájdalmas. De amikor az év legszebb időszakában, a szeretet ünnepét megelőzően ér véget a kapcsolatod, az mindennél rosszabb. Hiszen ha van valami, amit karácsonykor nehéz elviselni, az a magány és a hiány érzete.

Ha karácsony előtt ért véget a kapcsolatod, egy biztos: most mindenhol észreveszed a boldog párokat. Akik egyenpulóverben sétálgatnak a karácsonyi vásárban, csókot váltanak a fagyöngy alatt, és persze most, hogy te egyedül vagy, még szerelmesebbek, mint valaha. Hihetetlen, hogy a magány mennyivel jobban fáj, ha azt látjuk, hogy körülöttünk mindenki más boldog, és ha azt érezzük, mi vagyunk az egyetlenek, akik összetört szívvel sétálnak a karácsonyi dekorációk között.

Az egyetlen kérdés, ami biztosan megfogalmazódik a fejedben, hogy mégis mit tehetnél, és miként pörgesd fel az időt január közepéig, hogy egy csapásra túl legyél ezen az egészen?

Hacsak nincs időgéped, kénytelen leszel a hosszabb útvonalat választani, és keresztül menni a karácsonyi szezonon, hosszú idő után először egyedülállóként. Nehéz lesz, mert mindenről ő fog eszedbe jutni, még ha az egy kívülállónak már-már nevetségesen is fog hangzani. Ha meglátsz egy karácsonyfát, arra gondolsz majd, hogy te mennyire vártad már az első közös ünnepet. És ez nem lesz egyszerű, mert minden sarkon karácsonyfák fognak várni.

Amikor ajándékot vásárolsz, próbálod azzal vigasztalni magad, hogy legalább ennyi pénzt megspórolsz az ő meglepetésén, és még jobb is, hogy nem az ünnepek után szakítottak veled. De igazából nem gondolod komolyan. Hiszen az lett volna a legjobb, ha sosem szakítotok. Akárhogy is, a karácsony egy szakítás után sosem lesz könnyű, de a legvégén rajtad múlik, mennyire könnyíted meg magadnak!