Hogyan változik meg a kapcsolatotok az összeköltözés után?

Stumpf Bea
Írta: ,

Az összeköltözés minden kapcsolatban egy óriási mérföldkő, akkor is, ha minden simán megy és olyankor is, ha egy kicsit döcögősebb az út. Sokan mondják, hogy szintet lép ilyenkor a kapcsolat, hiszen már nem csak a legjobb pillanataitokat osztjátok meg egymással, de szinte az egész életeteket is. Lássuk, melyek azok a sarokpontok, amelyek mentén megváltozik a kapcsolatotok, miután összeköltöztetek.

Amikor randizgatsz valakivel, akkor már lehet sejteni, hogy összeilletek-e vagy sem, működik-e a kémia vagy jól kijöttök-e, de valójában akkor válik izgalmassá a dolog, ha össze is költöztök.

Ez ugyanis a puding próbája, a hétköznapok során derül ki, hogy el tudod-e viselni azokat az apró zavaró tulajdonságokat, amiket eleinte lehet, hogy észre sem vettél, és vajon a pozitívumok kellőképpen ellensúlyozni tudják-e a másik oldalt.

Lehet, hogy idegesít, hogy soha nem mosogat el vagy nem pakol el maga után, de cserébe mindig bevásárol és leviszi a szemetet. Értékeld az apróságokat és ne csak a rosszat lásd meg, azt is vedd észre, ha kedveskedni próbál, hosszútávon ugyanis ez a nyerő stratégia!

Minden kapcsolat más, azaz nem lehet azzal kapcsolatban általánosítani, hogy ki miben dönt, kinek a szava az utolsó egy kérdésben vagy ki a felelős egyes feladatok elvégzéséért. Jó esetben ez megoszlik a két fél között egy kapcsolatban, azaz vannak dolgok, amikről te döntesz és van, amiben szívesen átadod a stafétát a párodnak.

Amikor összeköltözöl valakivel, akkor számolnod kell azzal, hogy nem fog minden a megszokott módon zajlani, néha előfordulhatnak olyan esetek, amikor nem tudod kontrollálni az eseményeket.

Átjönnek a szülei, pedig te egy romantikus estét szerveztél? Olyan bútorai vannak, amik neked egyáltalán nem tetszenek vagy egyszerűen csak tovább kellett dolgoznotok és ez keresztbehúzta a számításaitokat? Ilyenek korábban is előfordultak, egy-egy ilyen belefér, nem dől össze a világ. A lényeg, hogy konszenzusra jussatok és ha valamiben nem értetek egyet, azt beszéljétek meg.