Hétköznapi szokások, amik észrevétlenül vágják tönkre a kapcsolatodat

Szabó Erzsébet
Írta: ,
Hétköznapi szokások, amik észrevétlenül vágják tönkre a kapcsolatodat

Kép forrása: elisamendes.com

Nem minden kapcsolatban felmerülő probléma annyira egyértelmű, mint a félrelépés, vagy éppen az állandósuló veszekedések. Egyes szokások szinte észrevétlenül válnak a mindennapok részeivé, és belülről bomlasztják azt.

Konfliktuskerülés Kép forrása: vk.com

Sokan el sem jutnak addig, hogy megbeszéljék a problémákat – ez legalább annyira rossz, mintha egyáltalán nem kerestek rájuk megoldásokat. Hétköznapi és észrevétlen szokás, hogy kerülitek a konfliktusokat, és nem mondjátok el, mi bánt benneteket.

Természetesen nem szabad átesni a ló túloldalára, és nem az a megoldás, hogy mindenen összekaptok, és semmi felett sem tekintetek el. De az a helyzet, hogy nem elég kinyögni, mi zavar, úgy kell alakítani az életet, hogy az adott probléma – lehetőségekhez mérten, de – orvosolva legyen.

Ellenkező esetben egy apróság is mélyen befészkelheti magát közétek, és állandó tüskeként lehet benne a kapcsolatotokban, hogy aztán újra és újra felbukkanjon.

Időnként úgy hozza az élet, hogy külön-külön szerveztek programokat magatoknak. Ez adódhat egy bizonyos életkörülménynek köszönhetően (pl.

családalapítás), vagy csupán abból, hogy némileg különböztök (pl. másfajta zenéket szerettek, ezért külön jártok koncertre).

Mindez kifejezetten a javára válhat a kapcsolatotoknak, hiszen mindketten megkapjátok, amit igényeltek. Gond abból adódhat, ha gyakorlatilag alapvetővé válik, hogy minden hétvégén külön vágtok neki az éjszakának, miközben hétköznap sem jut egymásra időtök.

Ez nyilván oda vezet, hogy nem szereztek közösen új élményeket, ami feszültséget kelthet bennetek – főleg, ha egyikőtök eközben rendszeresen otthon ücsörög.

Fókuszban

3 napos őszi nagytakarítás - Ha ezeket a lépéseket betartod, az egész lakás ragyogni fog!

Rakd össze a top tisztítós kosarat: 6 kellék takarításhoz, amikkel gyerekjáték lesz az otthonod tisztán tartása

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján