Hajlamos a párod a megcsalásra? Tények, amelyek növelik a rizikót

Zabolai Margit
Írta: ,
Hajlamos a párod a megcsalásra? Tények, amelyek növelik a rizikót

A megcsalás minden kapcsolati probléma közül talán az egyik legkegyetlenebb, hiszen nem csak a bizalmat töri meg, de a megcsalt felet meg is alázza, porig rombolhatja az önbizalmát. Az, hogy valakiből csaló lesz-e vagy sem, számtalan tényen és körülményen múlik, a pszichológiai kutatások azonban feltártak néhány jellemzőt és tulajdonságot, ami növeli annak a valószínűségét, hogy valaki félrelép.

A vallásosok hűségesebbek?

Egy kutatás szerint azok, akik naponta imádkoznak partnerük jólétéért, kevésbé hajlamosak a megcsalásra.

Kutatók azonban felhívják rá a figyelmet, hogy az ok nem feltétlenül kizárólag a vallásosságban keresendő, ha valaki nem is hisz istenben, de naponta, meghatározott időben szán néhány percet arra, hogy a partnerére gondoljon, azzal csökken a félrelépés valószínűsége.

Anyagi függés

Tanulmányok ugyanakkor azt is kimutatták, hogy az alárendelt helyzet sem kedvez a hűségnek: férfiak esetében, ha anyagilag függenek partnerüktől, nőhet a megcsalásra való hajlandóság, mivel a férfiak ezt a hatalom, az önbecsülés visszaállításának eszközeként élik meg.

A statisztika szerint tehát a megcsalás esélye akkor a legalacsonyabb, ha mindkét fél egyenrangú a kapcsolatban és a szakmai életben is.

Fókuszban

3 napos őszi nagytakarítás - Ha ezeket a lépéseket betartod, az egész lakás ragyogni fog!

Rakd össze a top tisztítós kosarat: 6 kellék takarításhoz, amikkel gyerekjáték lesz az otthonod tisztán tartása

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján