5 dolog, ami frusztrálja a férfiakat, mert tudják, hogy a nők elvárják tőlük

R. Szabó Zsuzsa
Írta: ,

Kulturálisan és társadalmilag is kódolva vannak a női és a férfi szerepek, még akkor is, ha manapság már nincs semmi kőbe vésve. A férfiak tudják, hogy a nők miket várnak el tőlük. Egy párkapcsolatban és egy kibontakozóban lévő románc elején éppúgy ott lebegnek ezek az igények a pasik feje felett. Összeszedtünk pár alapelvárást, ami frusztrálhatja a férfiakat, mert szeretnének nekik eleget tenni.

A családját eltartó, biztonságos, jó jövedelemmel rendelkező férfi a filmekben is az életképes, erős karakter.

A munkahelyi nehézségekkel küzdő, nem túl magas fizetésért dolgozó férfiak önbecsülése az ilyen minták miatt is sérülhet.

Az egzisztenciális biztonság vágya ott dolgozik mindenkiben, csak nem mindig adottak a feltételek ahhoz, hogy elérjük a céljainkat. Családfenntartóként az anyagi javak megteremtése belső igény is.

Épp ezért nem szabad nyomás alá helyezni a szerelmünket, ha látjuk, hogy nem rajta múlik egy magasabb fizetés, jobb pozíció.

Éreztetnünk kell vele, hogy a becsületesség sokkal fontosabb és értékesebb, mint a vastag pénztárca.

 

Határozott fellépés, önbizalom Kép forrása: unsplash.com

A megnyerő férfi elsőként a külsejével, a megjelenésével kelti fel a nők figyelmét. A határozott fellépés azt sejteti, hogy mentálisan is erős pasival van dolgunk.

Olyan személyiséggel, aki tudja, mit akar, és el is éri a céljait. A férfiak pontosan tudják, hogy nekünk, nőknek radarunk van arra, hogy kiszúrjuk a vezéregyéniségeket.

Éppen ezért a bátortalanabb vagy visszahúzódóbb típusú, de értékes tulajdonságokkal rendelkező pasik úgy érezhetik, nem elég feltűnőek és érdekesek. Sokszor még az egyébként talpraesett férfiak is több önbizalomra vágynak, hiszen a magabiztosság előnyökkel jár mind a munkahelyen, mind a magánéletben.

Ha el szeretnénk ismerni a párunkat, ne utalgassunk más férfiak viselkedésére. Bántó és sértő lehet a számukra az összehasonlítás.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba