5 film a szerelemről, amit látnod kell. Megváltoztatja az életed

Kovács Andrea
Írta: ,
5 film a szerelemről, amit látnod kell. Megváltoztatja az életed

Kép forrása: Intercom, New Line Cinema

Tudósok és filozófusok évszázadok óta boncolgatják, teljesen megfejteni mégsem tudják az érzést, ugyanakkor a szerelem talán a legtöbb művészt megihlető dolog a világon, a filmvásznon pedig különösen népszerű téma. Ha te is épp szerelmes vagy – vagy pont, hogy eleged van a szerelemből – ezeket a filmeket mindenképpen látnod kell!

Amióta először láttam, a kedvenc filmjeim közé sorolom a Wicker Park című, 2004-es romantikus drámát, mely újra és újra megnézve is lebilincselően izgalmas. Egy szerelmespár történetét mutatja be, akik látszólag a véletleneknek köszönhetően sodródtak el egymástól, és hiába lépnek újabb és újabb személyek az életükbe, képtelen továbblépni.

A cselekmény tulajdonképpen ott kezdődik, amikor aztán a fiú látni véli a lányt egy étteremben. A teljes sztorit az időben ugrálva, a szereplők szemével ismerhetjük meg, éppen ezért ez egy „figyelős film”, hiszen könnyű elveszíteni a fonalat, ám a végére minden összeáll, és nem árt papírzsepivel készülni.

Ha hiszel az igazi létezésében, mindenképpen nézd meg, de ezen felül olyan izgalmas témákat is boncolgat a film, mint hogy meddig mehetünk el egy kapcsolat érdekében, mennyire tehet megszállottá a szerelem, és hogy feláldozható-e érte egy barátság.

A Diane Kruger és Josh Hartnett főszereplésével készült film egyébként egy remake, alapja az 1996-os Szerelmi fészek, melyben Monica Bellucci és Vincent Cassel alakítják a szerelmespárt.

Édes november Kép forrása: mafab.hu, Warner Bros.

A talán már klasszikusnak számító, 2001-es Édes november két teljesen ellentétes személyiségű ember csupán egy hónapig tartó, furcsa körülmények között kezdődő, viharos együttélését mutatja be.

A karrierista és törekvő férfit Keanu Reeves alakítja, míg a bohém, gyönyörű lányt, Charlize Theron kelti életre – viharos kapcsolatukon át világít rá a film, melyek az igazán fontos dolgok az életben.

Bár a kritikusok körében nem aratott osztatlan sikert a mozi, az én szívembe belopta magát. 

Ha nem egy tipikus szerelmes filmre vágysz péntek este, érdemes megnézned.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!