Ezen az 5 dolgon sose változtass a párod kedvéért

Szőke Angéla
Írta: ,

Egy boldog párkapcsolat mögött bizony sok munka áll, főleg akkor, ha a pár már jó ideje együtt van. Van, hogy pár év múlva valaki a tükörbe néz és szinte már nem is önmagát látja. Van, hogy megváltozunk a másik mellett, de ha gyökeresen vagy külsőségekben leszünk annyira mások, hogy szinte magunkra sem ismerünk, az nem jó jel, hacsak nem mi magunk akartuk ezt. Az alábbi öt dolgon azonban sose változtass a párod kedvéért, mert az már önfeladás.

Ahogy öltözködsz

Ha van egy-két ruhadarabod, amit a párod nem szeret, az még nem baj, bizonyára neki is van pár olyan pólója, ami neked sem a kedvenced. Ha viszont alapjaiban szeretné megváltoztatni az öltözködési stílusod, az sosem jó jel. Szeretsz szexin öltözködni, de ő állandóan visszafogottabb ruhákat akar látni rajtad, mert féltékeny más férfiak pillantásaira? Vagy pont ő az, aki miniszoknyában és kivágott felsőben járatna, mikor azt magadtól sosem vennéd fel? Csak olyan darabokat hordj, amikben jól érzed magad. 

Kapcsolatod a családoddal és barátaiddal

Ha elkezded hanyagolni bizonyos barátaidat – vagy mindet – mert a partnerednek nem szimpatikusak, akkor valami nincs rendben. A családtagjaidra ugyanez vonatkozik. Nem kell mindenáron haverkodnia apukáddal, vagy állandóan jópofiznia anyukáddal, de ha azon kapod magad, hogy hetek óta nem találkoztál a családoddal, mert ő nem nézi jó szemmel, akkor szaladj, amerre látsz, mert ez a kapcsolat hamar mérgező lehet. 

Meggyőződésed a vallással és tudománnyal kapcsolatban

Ha téged érdekel a tudomány, de a partnered hithű katolikus, akkor bizony határokat kell szabnotok ebben a kérdésben. A pár tagjainak nem kötelező mindenről ugyanúgy gondolkodnia, de egymás hitét és alapvető meggyőződését tiszteletben kell tartania. Ha például ő csak a teremtésben hisz, de te rajongsz a dinoszauruszokért, fontos megbeszélni, hogy hogyan kezeljétek ezt a kérdést. Ugyanez vonatkozik rátok akkor is, ha te vagy az, akinek fontos a vasárnapi templomba-járás, ő pedig ateista. 

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!