5 egyértelmű jel, hogy alárendelt vagy a párkapcsolatodban – Magadra ismersz?

Póta Szilvia
Írta: ,
5 egyértelmű jel, hogy alárendelt vagy a párkapcsolatodban – Magadra ismersz?

Ha hihetünk a romantikus filmeknek, szappanoperáknak és daloknak, akkor szeretni valakit annyit tesz, hogy az illető általában fontosabb számunkra, mint saját magunk, vagy akár az életünk. Pszichológus szakértők szerint azonban ez a megfogalmazás sokkal inkább illik a társfüggőségre, mely során az egyik fél alárendelt szerepet tölt be a párkapcsolatban. Íme néhány árulkodó jel, melyre érdemes odafigyelned!

A kapcsolattól függ az önbecsülésed Kép forrása: bloglovin.com

Az alárendelt önbecsülése a kapcsolatának függvénye. Ilyenkor az illető úgy érzi, hogy csakis akkor ér valamit, ha képes fenntartani a szerelmi viszonyt.

Ha egyedül megy valahova, az a téves elképzelés él benne, hogy mások ítélkeznek felette. Annyira függ a párjától, hogy úgy érzi, az ő szeretete teszi értékessé.

Ekkor azonban már nem valaki mellett, hanem valakiért éli az életét, ami hosszú távon boldogtalansághoz vezet.

Elhanyagolod a barátaidat Kép forrása: birthdaywishes.expert

Mikor voltál utoljára úgy szórakozni a barátaiddal, hogy a párod nem volt jelen? Ha nem tudod felidézni, akkor lehet, hogy ideje változtatni ezen!

Ahogyan az önálló hobbi, úgy a saját baráti társaság megőrzése is rendkívül fontos. Az alárendelt szerep egyik jellemzője, hogy az illető szinte teljesen átadja magát a kapcsolatnak, és közben elfeledkezik régi életéről. Ha ünnepekkor mindig az ő családjához mentek át, a péntek estéket pedig rendszeresen az ő barátaival töltitek, akkor ennek előbb-utóbb a saját társasági életed láthatja kárát.

A barátok figyelmet és törődést igényelnek, nem teheted csak úgy félre őket, hogy aztán ismét igényt tarts a támogatásukra, ha mégis összeveszel a pároddal! Tanulj meg olykor nemet is mondani a pasidnak, és alkalomadtán tölts egy kis időt a barátnőkkel is!

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!