6 jel, hogy nem kellene szakítanod

Írta: ,

Manapság jellemző, hogy ha valami elromlik az életünkben, a hétköznapok során, azt inkább eldobjuk, mint hogy nekiálljunk megjavítani. Így van ez az elromlott telefonokkal, de sajnos az emberi kapcsolatokkal is. Merül fel a kérdés, hogy miért? Talán a trendek mutatnak affelé, hogy sokkal könnyebb valamit újra cserélni, mint venni a fáradtságot és megjavítani? Vagy ezek csak kifogások? Bármelyik igaz lehet. A lényeg, hogy vannak olyan intő jelek, amik inkább azt sugallják, hogy ne szakíts, hanem gondold át még egyszer. Ezek azok!

1/6 Megvan a kémia

Ha működik kettőtök között a kémia, az már nagyon jó jel arra, hogy van még dolgotok egymással.

Persze nem minden esetben igaz ez, de valamit biztos jelent, hogy folyamatosan izzik körülöttetek a levegő, nem igaz?

Nagyon sok párkapcsolati probléma abból adódik, hogy ez a tűz, ez a szikra elvész, amit csak nagyon sok törődéssel és odafigyeléssel lehet visszahozni.

Ha ez belőletek még nem veszett ki, akkor nem biztos, hogy eljött a szakítás ideje, lehet, még érdemes dolgozni egy kicsit az ügyön.

2/6 A partnered támogat és közös célokat épít veled

Ha a kapcsolatotok már elég komoly és mély ahhoz, hogy közös céljaitok legyenek és együtt építsetek fel valamit, akkor tényleg többször meg kell gondolni, hogy miért és hogyan akarsz véget vetni ennek.

Persze valójában az a kérdés, hogy érdemes-e egyáltalán befejezni egy ilyen kapcsolatot, de tudjuk, hogy sok egyéb tényező is közrejátszhat.

Az azonban biztosan sokat kell, hogy nyomjon a latba, hogy együtt vágtatok bele egy új lakásvásárlásba, egy külföldre költözésbe vagy egy munkahelyváltásba.

Ezek ugyanis olyan mérföldkövek az életben, amiket nem lépünk meg akárkivel, nem igaz?

3/6 Szereted azt, aki lettél mellette

Bármennyire is hangoztatjuk, hogy nem érdemes megváltozni senki miatt, valójában mind tudjuk, hogy van, akiért mégis érdemes.

Nem gyökeres személyiségbeli változásokról van szó, az is elég, ha a partnered a legjobb tulajdonságaidat erősíti benned, amiket kell, azokat pedig tompítja.

Egy együttélés során amúgy is elkerülhetetlen, hogy csiszolódjatok és hangolódjatok, így, ha úgy érzed, hogy szereted azt az embert, aki mellette vagy, akkor gondold újra, hogy valóban szakítani akarsz-e.

4/6 Megoldható problémák

Normális, ha a kapcsolatotokban vannak nézeteltérések, konfliktusok és veszekedések, hidd el, ez mindenhol előfordul.

Az már nagyobb kérdés, hogy ezek a konfliktusok miért alakulnak ki, min veszekedtek és mik azok a sarkallatos pontok, amiben nem értetek egyet.

Ha ezek általában a kapcsolatotokon kívül eső akadályok, például pénzügyi vagy családi gondok, akkor csupán emiatt felesleges szakítani, hiszen a kapcsolatotokkal valószínűleg nincs probléma, érdemes inkább a külső tényezőkön és az ehhez kapcsolódó kommunikáción változtatni.

5/6 Hajlandóak vagytok kompromisszumokat kötni

Minden kapcsolatban szükség van rá, ezek nélkül szinte nem is tud működni egy együttélés.

Ezek bizony a kompromisszumok, amikkel a különbözőségeket és az élet által elétek sodort akadályokat meg tudjátok oldani.

Ha úgy érzed, hogy a bajban is a másikra vágysz és úgy érzed, hogy ő az igazi társad, akkor ne szakíts.

Ha még van benned annyi erő, hogy megpróbálj újra leülni, átbeszélni és kompromisszumot kötni vele, akkor tedd meg, utólag ugyanis már könnyű okosabbnak lenni.

6/6 Mindig aludj rá egyet

Sok olyan szakításról hallottunk már, ami egy heves vita következménye volt, azaz sem átgondolt, sem végleges nem volt.

Ha már régóta együtt vagytok és fontos számotokra a másik – vagy legalábbis fontos volt valamikor, akkor mindig aludjatok egyet a végső döntésre.

Próbáljatok higgadt fejjel, nyugodtan gondolkodni kettőtökkel kapcsolatban, hiszen egy vita hevében könnyű szavakkal dobálózni, de ha másnap megbánjátok és visszacsinálnátok, azon már nem mindig lehet segíteni.