4 veszekedés, amit minden párnak le kéne játszania

Írta: ,

Azt mondják, egy egészséges kapcsolathoz muszáj néha veszekednetek, mert azok, akik nem veszekednek, valójában nem merik megosztani az érzéseiket és véleményüket egymással. Vannak olyan témák, amiket muszáj megtárgyalnotok, még akkor is, ha összeveszést eredményez – de ne féljetek tőle, még akár jót is tehet a kapcsolatotoknak! Szóval, vesszetek össze nyugodtan azon, hogy…

… hogyan kezelitek a pénzt Kép forrása: adairnicole.tumblr.com

1/4 … hogyan kezelitek a pénzt

Ha te spórolós vagy, a srác meg szórja a pénzt (vagy fordítva – soha nem lehet elég cipőd, nem igaz?), azt mindenképpen meccseljétek le, különben hatalmas viták kerekedhetnek belőle később, és azokat már sokkal nehezebb lesz visszaterelni egy egészséges mederbe.

Mindenhol meg lehet találni a közös hangot, de ehhez egymásnak kell kicsit esnetek. Mi lenne, ha eldöntenétek, ki mire szereti költeni a pénzét, és megállapodnátok abban, hogy nagyjából mennyit szán rá? Ez persze csak akkor működik, ha közös büdzsén vagytok – egészen addig, amíg nem így van, próbálj meg minél kevésbé beleszólni a költéseibe.

2/4 … milyen gyakran szexeltek

Nem mindegy, ki milyen gyakran kívánja a szexet – ez nem feltétlenül a partneren múlik, sokkal inkább az egyéni beállítottságon. Mindenképpen meg kell beszélnetek, ha más a libidótok, hogy hogyan tudtok ezen felülkerekedni.

Az, ha nem foglalkoztok a problémával, nem fogja mágikusan eltüntetni, csak gyűlik a feszültség köztetek, és egyre rosszabbodni fog a helyzet.

Mint minden másban, ebben is meg tudjátok találni a középutat – az egyik kicsit jobban igyekszik, a másik pedig megérti, hogy az egész nem róla szól –, és a kapcsolat előrehaladtával úgyis csökkenni fog mindkettőtök szexuális étvágya egy kicsit, de addig is beszélni kell róla, különben sokkal nagyobb baj lesz belőle.

… mi a helyzet az anyósékkal Kép forrása: williams-sonoma.com

3/4 … mi a helyzet az anyósékkal

Erre nem is gondolnál, de az anyós-após téma nagyon meg tudja keseríteni az életedet, ha nem vagytok egy hullámhosszon vele kapcsolatban. Gondolj bele, milyen konfliktusokat szülhet, ha te csak heti egyszer igényled a családi programokat, a barátod pedig szinte minden nap benézne az anyukájához!

Ugyanígy a másik oldal is problémás, és lehetnek hatalmas veszekedések abból, te hogyan kezeled anyukádat a kapcsolatban. Dumáljátok meg, kinek mi a kényelmes, és engedjetek mindketten – de mindkettőtöknek meg kell értenie, hogy a család nagyon fontos, és nem szabad elhanyagolni még akkor sem, ha párkapcsolatban vagytok.

… mi történik, ha valamelyikőtök elveszíti az állását

4/4 … mi történik, ha valamelyikőtök elveszíti az állását

Ez nagyjából ugyanaz, mintha a pénzügyi helyzeteteket beszélnétek át, és attól függ, mely szakaszában jártok a kapcsolatnak. Mi van, ha valamelyikőtöket kirúgják? A másik kisegíti, extrém esetben befogadja, ha együtt laktok, mennyi idő az, amíg egy keresetből meg tudtok élni?

Utána visszafizeted a kimaradt lakbért, vagy úgy viselkedtek, mintha közös kasszán lennétek? Ha a másik néhány hónapig nem tud dolgozni, vagy nem akar, mert kicsit újra akarja értelmezni a karrierjét, az is belefér? Ezeket jobb előre megbeszélni, hogy ne legyen semmiféle meglepetés, ha esetleg tényleg megtörténik a baj, és egy ideig bevétel nélkül marad valamelyikőtök.