4 nézőpont, amiken változtatnod kell, ha normális kapcsolatot szeretnél

Írta: ,

Te is az igazit keresed? Ha nem jártál még sikerrel, lehet, hogy néhány helytelen nézőponton kell csak változtatnod a boldogságod érdekében. Az alábbiak segítségével gondold át te is alaposan, vajon ebben a cipőben jársz-e!

„Önzőség, ha a karrieremre koncentrálok a család helyett” Kép forrása: stylishwife.com

1/4 „Önzőség, ha a karrieremre koncentrálok a család helyett”

Ez az állítás fordítva is témánkhoz kapcsolódik: „Önzőség, ha a családra koncentrálok a pénzkeresés helyett”. Már ebből is látszik, hogy mindenki más miatt aggódik, mindenki az arany középútra törekszik – más kérdés, hogy mivel mindannyian más élethelyzetben vagyunk, nyilván itt sem teljesítünk egyformán.

Lényeg a lényeg, a te kapcsolatod is csak akkor lesz hosszútávon életképes, ha azokra a dolgokra tudsz koncentrálni, amik igazán fontosak számodra.

Karriert szeretnél, de családot nem? Nem kell aggódnod, nagyon sok férfi keres ilyen nőket! Esetleg nagycsaládot szeretnél, és „hagyományos” életkörülményeket? Ezzel sincs gond, ilyen nőkre is rengeteget áhítoznak.

Egy a lényeg: úgy élj, ahogy szeretnél! Ez – ahelyett, hogy önzőség lenne – boldoggá tesz, és az ideális férfit rendeli melléd.

„Minden férfi egyforma” Kép forrása: gofeminin.de

2/4 „Minden férfi egyforma”

Az egyik legrosszabb nézőpont, amit jó, ha sürgősen elfelejtesz. Nem könnyű, főleg nem akkor, ha messze nem csak egyszer csalódtál az ellenkező nemben.

Mégis, már az elején tönkreteheted bármelyik bimbózó kapcsolatodat, ha a régi sérelmeidet kivetíted a jelenlegi barátodra.

Minek add önmagadat, hiszen úgyis kiábrándul belőled? Minek hagyd szárnyalni az érzelmeidet, hiszen úgyis megcsal? Nem szerencsés, ha ilyen vagy ehhez hasonló gondolatokkal mérgezed magadat, és a kapcsolatodat.

Messze nem igaz, hogy minden férfi ugyanolyan lenne! Az már más kérdés, hogy ha ugyanazokat a sérelmeket szenvedted el tőlük, akkor talán eleve rosszul választottál, és egy „típust” engedtél közel magadhoz.

Ekkor tényleg előfordulhat, hogy ugyanazon okból kifolyólag csalódtál bennük.

3/4 „Úgysem vagyok elég jó senkinek”

Részben az előző ponthoz is kötődhet ez a gondolat, hiszen egy rossz kapcsolat, egy gonosz férfi benned is elültetheti, hogy „úgysem kellesz senkinek”. Ezzel csak saját maga önzőségét és félelmeit vetíti ki rád – igaz, erre valószínűleg csak szakítás után fogsz rájönni.

A másik oka ennek a gondolatnak gyakran az, hogy mindenhonnan a tökéletesség árad felénk.

Persze, csak a hamis tökéletesség, amivel általában tisztában vagyunk, de valahol mélyen mindenkiben elültetik a gondolatot, mely szerint még sokat kell harcolni a hibátlan alakért, a szépségért, az örök fiatalságért. Egy szó, mint száz, a valóság nem ilyen, és ezt minden valamirevaló férfi tudja, aki látott már húsvér nőt.

Szóval, ha normális kapcsolatot szeretnél, fel kell vértezned magadat az önbizalommal, mert ha valami, akkor az igazán vonzóvá tesz mindenkit.

„Most inkább nem járok senkivel” Kép forrása: indiaearl.com

4/4 „Most inkább nem járok senkivel”

Ha úgy érzed, szükséged van egy kis szünetre, az teljesen elfogadható, és időnként valóban a legjobb döntés. Azonban az ember társas lény, és igazán akkor érzi jól magát, ha szeretettel veszik körül. Ezt nyilván nem csak a párkapcsolatodtól kaphatod meg, de azért általában mégis ez az elsődleges.

Éppen emiatt nem árt vigyázni az „inkább most nem járok senkivel” és az „úgyis csak csalódnék” nézőpontokkal.

Hogy miért? Mert minél tovább vagy egyedül, annál nehezebben fogsz párt találni magadnak. Ennek az az oka, hogy elkezded élni a saját, önálló életedet, és kialakítasz egy olyan rutint, aminek teljes felborításával tudnál csak párkapcsolatot kezdeni.

De ki rúgna fel egy kiválóan működő rendszert egy bizonytalan viszonyért? Márpedig minden kapcsolat bizonytalan az elején, csak később derül ki, hogy működőképes-e.