6 kapcsolaterősítő tipp, ami egy órát sem vesz el az életetekből

Írta: ,

A hosszú, boldog párkapcsolatokért tenni kell, hiába hangzik ezerszer ismételt sablonszövegnek. Ahhoz, hogy évekkel később is boldogok és szerelmesek legyetek, bizonyos kapcsolaterősítő tippeket érdemes megfogadnotok, hogy sose legyen unalmas a kettőtök közötti viszony. Ennek kapcsán mutatunk is 7 szuper módszert, ami nagyon rövid időt vesz igénybe az életetekből, ám annál hatásosabb.

1/6 Ünnepeld a rutint

Nincs olyan párkapcsolat, amelyikben ne alakulna ki egy napi rutin, ami aztán folyamatosan ismétli magát. De a megszokás csak akkor unalmas, ha nem tudjátok kihozni belőle a maximumot a pasiddal!

Egy szakértő szerint ugyanis a különleges események (mint egy nyaralás vagy esküvő) nem lehetnek az egyetlen olyan aspektusai az életeteknek, amelyek boldoggá tesznek titeket.

Például tegyük fel, hogy mindketten utáltok teregetni. Ebben az esetben tekintsetek erre a házimunkára úgy, mint 10 percre, amikor kettesben el tudtok vonulni a fürdőszobába, a gyerekek társasága nélkül.

Legyen a napi célkitűzésetek az, hogy minden napban megtaláljátok ezeket a kis lehetőségeket arra, hogy kapcsolatot teremtsetek egymással, és kettesben legyetek egy kicsit.

2/6 A "köszönöm" ereje

Képzeld el, milyen lenne az életed, ha a párod nem lenne melletted, hogy segítsen a napi tennivalókban. Mik azok a terhek, amiket levesz a válladról nap mint nap, és sokszor még csak észre sem veszed a nagy rohanásban?

Ezeket gondold át, esetleg írd össze őket, és biztosan nem tekinted természetesnek a gesztusokat. Ezek után pedig a következő lépés, hogy ne felejtsd el minden alkalommal megköszönni neki a segítségét.

A köszönöm ugyanis egy igazi varázsszó, ami hallatán a párod azonnal értékelve érzi magát, és tudja, hogy látod az erőfeszítéseit. Ez egy olyan alap dolog, amit mindenki keres a párkapcsolatában.

A jó reggelt és a szép álmokat is szintén ezen kedvességek közé tartozik, így érdemes gyakran mondanod őket a párodnak.

3/6 Jelezd felé, hogy gondolsz rá

Semmi sem erősíti meg jobban a párkapcsolatodat annál, ha a pasiddal tudatod napközben, hogy igenis gondolsz rá.

Ez megnyilvánulhat akár abban is, hogy amikor meglátsz egy vicces képet a neten, elküldöd neki, hogy amint van egy kis ideje a munkahelyén, nevethessen egyet ő is.

De ha éppen otthon vagy, akár saját magadról is küldhetsz neki egy csinos képet, amivel éreztetheted vele, hogy már nagyon várod őt haza.

Ezek az apró napi kedvességek segítenek abban, hogy közelebb érezzétek magatokat egymáshoz, még akkor is, ha a munka és a különféle kötelezettségek elveszik az időt az együtt töltött programoktól.

4/6 Játszatok együtt

Nagyon sok felnőtt elfelejti azt, hogy milyen jó stressz levezető tud lenni, ha játszanak egy kicsit.

Ez tényleg lehet bármi: akár a PlayStation-ön is játszhattok együtt, előkerülhetnek a régi társasjátékok, kártyák, de akár a ping-pongozás is jó választás lehet.

Utóbbi esetében például a ritmikus mozgás segít lecsökkenteni a szorongást, és nyitottabban kezdtek el beszélgetni közben egymással.

Akárhogy is, bármelyik játék jó választás lehet, hogy egy kicsit nevessetek együtt, és közelebb kerülhetek egymáshoz.

5/6 Nyaraljatok otthon

Megesik, hogy nem fér bele a keretbe egy nagyobb nyaralás a tengerparton, de ez nem jelenti azt, hogy teljesen le kell mondanotok róla.

Egyszerűen csak szervezzétek úgy az egyik hétvégéteket, hogy otthon maradtok, kettesben, vendégek nélkül, és kiélvezitek a pihenés minden pillanatát.

Teremtsetek luxus hangulatot a négy fal között: reggelizzetek meg az ágyban, vegyetek közösen forró fürdőt (akár rózsaszirmokat vagy fürdősót is tehettek a vízbe), gyújtsatok gyertyát, a nap végén pedig rendeljetek vacsorát.

6/6 Készítsetek meglepi dobozt

Írjatok össze különféle programokat, amiket szeretnétek együtt megcsinálni a közeljövőben.

Például elmennél állatkertbe, vagy moziba, esetleg egy kisebb túrára a közeli erdőbe.

Ezeket aztán dobjátok be egyesével egy üvegbe, és minden hétvégén huzzatok belőle egyet csukott szemmel.

Így lesz egy kis izgalom a programjaitokban, és egyikőtök sem fogja azt érezni, hogy csak a másik hozza meg a döntést a programok terén.

Meglásd, ez a kis tipp egészen felfrissíti a kapcsolatotokat!