Mit tehetek, ha a macskám „rosszalkodik”?

Kovács Andrea
Írta: ,
Mit tehetek, ha a macskám „rosszalkodik”?

Amikor a cicánkkal már nem tudunk mit kezdeni, és az idegösszeomlás szélén vagyunk, akkor se adjuk fel. Tartsuk szem előtt, hogy csak egy állatról van szó, tehát biztosan nem direkt táncol az idegeinken. Sokszor néhány egyszerű trükkel orvosolható a probléma. Lássunk ezek közül néhányat.

Narancsolaj

Kevesen tudják, de a macskák többsége nem igazán kedveli a narancsolaj illatát. Éppen ezt a tulajdonságát lehet nagyon jól kihasználni.

Permetezzünk egy kevés olaj és víz keveréket azokra a bútorokra, melyekre nem szeretnénk, ha a cicó feltelepedne.

Sajnos a siker nem garantált, de sok esetben jól működik. A narancsolajat be tudjuk szerezni gyógyszertárakban is, így olcsóbb, mintha előre bekevert terméket használnánk.

Alomtálca

Sokszor jelent gondot a doromboló szőrgolyók esetében, hogy olyan helyekre vizelnek, ahova egyáltalán nem kéne. Ilyenkor valószínűleg nem elég tiszta a tálcájuk, vagy keveslik azt.

A problémára gyógyír lehet, ha az adott helyiségbe, ahol a jelölés rendszeresen megtörténik, kiteszünk egy plusz tálcát. Így a cica megszokja, hogy ott is van lehetősége könnyíteni magán, és nyerünk egy – két plusz napot, ha elfelejtettünk almot takarítani.

Vagyaim.hu

Fókuszban

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató