Macskás vagy inkább kutyapárti vagy? Ezt árulja el rólad a pszichológusok szerint

Zabolai Margit
Írta: , Frissítve:
Macskás vagy inkább kutyapárti vagy? Ezt árulja el rólad a pszichológusok szerint

Kétféle ember van ezen a világon - tartják sokan, bár biztosan rengeteg állatszerető vitatkozna azzal, hogy a kutyások és a macskások külön tábort képeznek, és nincs átjárás a kettő között.

Mégis úgy él a köztudatban, hogy aki az egyik állatot szereti, az a másikat valószínűleg nem olyan szívesen tartaná, és több kutatás is született már arra vonatkozóan, hogy mit árul el az emberek személyiségéről, ha kutyásnak, vagy macskásnak vallják magukat.

Ezekből csemegézünk most.

A kutyások társaságkedvelők

Nem kell hozzá pszichológusnak lenni, de tanulmányok is igazolták már, hogy a kutyások kifejezetten szeretik a társaságot, kicsit extrovertáltak is lehetnek – elvégre egy kutya szinte vonzza a társaságot, sokszor látni a parkban társaságokat, akik együtt sétáltatják az ebeket, és míg ők beszélgetnek, négylábú barátaik lefáraszthatják egymást a játékkal.

Arról ugye ritkán hallani, hogy a macskások összeengedik játszani a cicáikat...

Érdekes adalék, hogy egy felmérés szerint a kutyások általában konzervatívabbak, és állítólag ez a politikai nézeteiken is megmutatkozik – Amerikában a legmagasabb arányban kutyát tartó államokban a legutóbbi választásokon konzervatív pártokat választottak, ezzel szemben a legkevesebb kutyát tartó államokban Obamára szavaztak a legtöbben.

Lehet, hogy van valami az elméletben?

Fókuszban

3 napos őszi nagytakarítás - Ha ezeket a lépéseket betartod, az egész lakás ragyogni fog!

Rakd össze a top tisztítós kosarat: 6 kellék takarításhoz, amikkel gyerekjáték lesz az otthonod tisztán tartása

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján