Gyakran csinálja az alábbiakat a kutyád? Azt jelenti, hogy nagyon szeret!

Kerekes Vivien
Írta: ,
Gyakran csinálja az alábbiakat a kutyád? Azt jelenti, hogy nagyon szeret!

Te is elképzelted már, milyen izgalmas lenne megszerezni Dr. Dolittle képességét, és olvasni az állatok gondolataiban? Sajnos erre (még) nincs lehetőségünk, de a kutatók már számos érdekességet állapítottak meg, amelyek segítségével kideríthetsz néhány meglepő információt a kutyusodról. Azt például tudtad, hogy a kedvenced ezekkel a mozdulatokkal adja tudtodra, hogy mennyire szeret?

Evés után...

Gregory Berns "Hogyan szeretnek minket a kutyák?" című könyvében azt írja, ha evés után a kedvenced odabújik hozzád, az kifejezetten erős jele annak, hogy nagyon szeret téged. Elvégre mindenki tudja, hogy a kutyusokat leginkább étellel lehet motiválni.

Berns szerint viszont érdekes megfigyelni, evés után mit csinál az állat: a következő cselekedete ugyanis meghatározza, mi a legfontosabb neki a finomságok után. Ha keresi a társaságod, esetleg a közeledben próbál meg pihenni, biztos lehetsz benne, hogy a kutyusod imád téged!

Ragadós ásítás Kép forrása: tumblr, the-crows-nest

Köztudott, hogy az ásítás ragadós, de azt gondoltad volna, hogy ez nem csak az emberekre vonatkozik? Felmérések már bizonyították, hogy amikor a környezetünkben valaki ásít, nem tudatosan, de empátiából mi is követjük a példáját.

A kutyáknál viszont egészen más a helyzet! 

Néhány felmérés szerint amikor ásítasz, és a kedvenced ezt leutánozza, azzal a szeretetét próbálja meg kimutatni. Ezt a megállapítást megerősíti az a kutatás, amely bebizonyította: amikor egy idegen ásít, a kutyák sokkal kisebb arányban tesznek ugyanígy, szemben a gazdájukkal.

Legolvasottabb cikkek

5 stresszcsökkentő módszer, amivel leengedhetsz az év végi hajtásban

Fókuszban

Nyugodt alvás a megfázás alatt is! A téli megfázások tünetei alváshiányhoz vezethetnek, mely akár egy éjszaka alatt is negatívan befolyásolhatja az agyműködésünket

5 stresszcsökkentő módszer, amivel leengedhetsz az év végi hajtásban

A hibrid autóké a jövő?

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!