Ezeket a magatartásformákat kerüld, ha szimpatikus szeretnél lenni a többi szülő szemében

Szabó Erzsébet
Írta: ,
Ezeket a magatartásformákat kerüld, ha szimpatikus szeretnél lenni a többi szülő szemében

Kép forrása: Anna_Om/depositphotos.com

Amikor gyermeked születik, automatikusan belecsöppensz egy hatalmas közösségbe: a szülők világába. Mindent másként fogsz látni és gondolni, ami teljesen természetes ilyen óriási változás után. Azonban ezzel a szereppel együtt jár, hogy óhatatlanul is találkozni fogsz új emberekkel. Lesznek, akikből nagyon jó barátok válnak, és olyanok is, akikkel a legkevésbé sem fogod megtalálni a közös nevezőt. Ha te nem negatív képpel szeretnél indulni az új ismeretségek felé, akkor jó, ha az alábbiakra egy kicsit jobban odafigyelsz.

Ne legyél túlságosan negatív

Szülőnek lenni nem mindig felemelő és örömteli – aki ezt mondja, az alaposan elferdíti a tényeket. Nem arról van szó, hogy ha valaki panaszkodik, akkor az egyet jelent azzal, hogy nem szereti a gyermekét, csak éppen kimerült, fáradt és éppen elege van mindenből. Ha ezeket a nehézségeket a megfelelő helyen és időben megosztod más szülőkkel, azzal nem szerzel rossz pontot náluk, mert minden bizonnyal ők is átélték ugyanazt, amit te. (Vagy ha nem küzdöttek a hasfájással, akkor szenvedtek a fogzással vagy éppen a dackorszakkal.)

Azonban érdemes ügyelned rá, hogy ne arra épüljön a komplett beszélgetésetek, hogy másokat meg sem hallgatva hajtogatod, mennyire rossz neked.

Még ha tényleg különösen nehéz is az aktuális helyzetedet, senki sem fogja a vállaidat veregetni, ha eközben a többiek problémájára kicsinylően legyintesz. Amennyiben mélyponton vagy, jobb inkább a közeli barátnőknek tartogatni a kirohanásaidat, mert a játszótéren aligha szerzel kedves, új ismerősöket ezzel a hozzáállással.

Ne legyél folyton rosszmájú

Ahogy a gyerekek, úgy a felnőttek sem egyformák: különbözünk képességeinkben, megjelenésünkben, lehetőségeinkben egyaránt. Sajnos tény az is, hogy hajlamosak vagyunk első látásra ítélni, pedig erre sem az anyukáknak, sem a gyerekeknek nincs szükségük.

Ezeket a magatartásformákat kerüld, ha szimpatikus szeretnél lenni a többi szülő szemében

Bőven elég, ha ezeket a gyakran hamis, első következtetéseket inkább megtartod magadnak, mert ha mindenkiről van egy rosszindulatú megjegyzésed, akkor elkönyvelheted magadban, hogy nem leszel szimpatikus a többi szülő számára. Eleve feltételezni fogják, hogy ha odébb állnak, akkor rajtuk fogod köszörülni a nyelvedet, továbbá senki sem azért jár közösségbe, hogy még több negatív energiát bezsebeljen. Éppen ellenkezőleg!

Feltöltődni, kikapcsolódni szeretnének az emberek, miközben a gyerekek jókat játszanak. Természetesen nem arról van szó, hogy minden konfliktust el kellene kerülnöd, de semmi szükség nincs a rosszmájúságra, vagy éppen a háttérben történő lázításra, akár más szülők, akár pedagógusok ellen.

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!