Hogyan ne rontsd el a gyereked jövőjét? – A 8 fő intelligenciatípus

Nagy Niki
Írta: ,

A mai iskolarendszer általában két fő intelligenciatípusnak kedvez, pedig Howard Gardner pszichológus szerint összesen nyolc ilyen különböző tanulási módszer létezik. Az, hogy ezt felismerd, és eszerint tervezd a gyereked tanulását és jövőjét, kulcsfontosságú lehet ahhoz, hogy a maximumot hozd ki a belőle – ahogy Albert Einstein is mondta: mindenki okos, de ha egy halat aszerint akarsz osztályozni, hogyan mászik fára, biztosan meg fog bukni.

Az olvasó alkatot onnan ismerheted fel rögtön, hogy imádja a meséket, nagyon szeret olvasni, beszélgetni, fogalmazni – a mai iskolai rendszer egyébként főként neki kedvez.

A leghatékonyabban úgy tud tanulni, hogy olvas, megvitat, történeteket talál ki, ami nagyjából a jelenlegi tanulási folyamatokkal össze is egyeztethető.

Az ilyen gyerekből gyakran lesz valami olyan hivatást űző felnőtt, amihez kamatoztathatja fogalmazási készségeit és nyitottságát: író, újságíró, politikus, szónok vagy akár színész.

A logikai-matematikai

Ez a másik intelligenciatípus, aki kamatoztatni tudja a tudását az iskolarendszerben. Az ilyen gyerek szereti a számokat, szeret és tud logikusan gondolkodni, viszont nehezen szakad el a földtől, és nem túl kreatív.

Nagyon jó matekból, szeret problémákat megoldani, és úgy egyébként, a számokkal foglalkozni. A rendben érzi jól magát, és akkor igazán nyugodt, ha képes mindent a legjobb tudása szerint megoldani.

Az ilyen gyerekekből gyakran lesz kutató, orvos, detektív, nyomozó, matematikus vagy számítástechnikai szakember.

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019