Az 5 legfontosabb kérdés, mielőtt belemész a házasságba

Irimiás Alíz
Írta: ,

Sokan nem gondolják, hogy életük egyik legszebb pillanatát el kellene rontaniuk földhözragadt kérdésekkel, pedig a rózsaszín köd felszállása után a tisztázatlan témák nemcsak néhány álmatlan éjszakáról gondoskodnak, hanem az életetek végéig tartó elköteleződést is alapjaiban rengethetik meg. Van, hogy a szégyenérzet akadályoz meg, esetleg a kapcsolatotok romantikáját érzed veszélyben egy nem oda való felvetéssel, vagy azt gondolod, nincs akkora jelentősége az adott témának, hogy ezen bármi múljon. Pedig egy stabil, holtomiglan-holtodiglan tartó házassághoz néhány kevésbé romantikus témakört is tisztázni kell.

Ha az alábbi kérdésekkel nem foglalkozol, mielőtt oltár elé kerültök, garantáltan foglalkoznod kell velük majd utána. Ne félj őszintének lenni, és tisztán látni – számos problémától kímélheted meg magad.

1. Akartok-e gyerekeket, és ha igen, hányat?

A nők többsége akkor érzi kiteljesedettnek az életét, ha a házasságkötés után gyermeket is szülhet. A férfiaknál sem lényegtelen kérdés a gyerekvállalás, de jóval megosztóbb az erősebbik nem hozzáállása ehhez a témához. 

Vajon csak azért vállal gyermeket, hogy a feleségét boldoggá tegye, vagy maga is szeretne jó apává válni, és részt fog-e venni a nevelésben?

Ráadásul a gyerek megszületése előtt még csak nem is sejtik az újdonsült párok, hogy a temérdek öröm és szépség mellett mennyi lemondással, nehézséggel jár az apróságok felnevelése, és egy család menedzselése.

Ez nemcsak megerősítheti, de szét is rombolhatja a házasságot, ha nincsenek meg a biztos alapok. Azt pedig remélhetőleg már senkinek nem kell ecsetelnünk, hogy egyetlen gyerek sem képes megmenteni egy szétesőben lévő házasságot, viszont egy amúgy is jól működő párkapcsolat esetén ez a legédesebb hab a tortán.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!