6 hiba, amit elkövethetsz az esküvőszervezés során

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Az esküvőszervezés hiába hosszadalmas, rengeteg energiát és időt felemésztő tevékenység, örökre emlékezetes marad, ezért mindenki megpróbálja alaposan odatenni magát. A nagy akarás azonban sokszor negatív végkimenetellel jár, különösképpen, ha nem figyelsz az alábbiakra.

Nem foglaltok időben, megfelelően

Az egyik legfontosabb dolog az esküvőszervezés során, hogy időben lefoglaljátok a kiválasztott helyszínt. Amint megvan az időpont, kulcsfontosságú a foglalás, akkor is, ha nem tudjátok még pontosan a létszámot.


Gyönyörű esküvői fotók, amiket te is lemásolhatsz


Ez ugyanakkor a következő lényeges lépés, nem csupán a vendéglátó egység fogja kérni a vendégek számát, nektek is nagyon fontos, hogy minél előbb fixáljátok ezt az adatot.

Egész biztos, hogy nem akarjátok kidobni az ablakon a pénzt, és eszetekben sincs több helyet foglalni, mint ahány vendéggel kalkuláltok, de nem szerencsés az sem, ha túl kis helyiségbe túl sok résztvevőt próbáltok bepréselni.

Alapvető tehát, hogy a helyszín lefoglalásánál már nagyvonalakban tudjátok, hány főt hívnátok meg, továbbá derítsétek ki azt is, mekkora befogadóképessége az étteremnek. 

Rosszul állítjátok össze a vendéglistát

Legyen szó szűk családi körről, vagy éppen hetedhét határra szóló lagziról, az biztos, hogy számolhattok a sértődéssel a meghívók kiosztása során, ez egyszerűen kivédhetetlen.

Eleve nem szerencsés egy-egy főt meghívni, általában véve úgy illik, hogy az ismerősötöket párosával invitáljátok.

Persze ilyenkor felmerül a kérdés, hogy ki számít már párnak?

Az, akit találomra meghív az illető, vagy az, akivel már legalább egy éve együtt van? Szerencsés, ha megpróbáljátok kivédeni a duzzogást, de tudnotok kell, hogy nem kell minden barátnak, ismerősnek jelen lennie a lakodalmatokon, ne legyen bűntudatotok.

A legfontosabb, hogy a valóban közeli rokonok, barátok megjelenjenek, s velük még azelőtt egyeztessetek, hogy bármit is lefoglalnátok. Az összes többi vendég jelenléte opcionális, nincs aranyszabály.

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019