5 különleges esküvői szokás a nagyvilágból

Zabolai Margit
Írta: ,

Egy esküvő sokkal több, mint jogi egyezség: két ember szövetségének és szerelmének ünneplése, ami az egyik legrégebbi tradíció. Mint ilyennek, természetesen számos változata él a világban, és némelyik szokás egészen meglepő lehet.

A hagyományos koreai esküvőkön egykoron szokás volt, hogy a menyasszony egy libát vagy egy kacsát ajándékozott jövendőbeli férje anyjának.

Mivel ezek az állatok egész életükre választanak párt maguknak, a szokás a menyasszony hűségét és elkötelezettségét jelképezte vőlegénye iránt.

A modernebb ceremóniákon persze már nem ilyen egyoldalú a helyzet: manapság a párok fából készült szobrocskát cserélnek egymás között a menyegzőjükön.

Németország bizonyos területein nem kímélik a fizikai munkától sem a fiatal párt, akiknek egy farönköt kell együtt kettéfűrészelniük a násznép szeme láttára.

A rituálé azt jelképezi, hogy a pár képes lesz majd együtt dolgozni a céljaikért, és közös munkával leküzdeni az előttük álló akadályokat.

Kétségtelenül szép hagyomány, bár menyasszonyi ruhában fát fűrészelni biztosan nem a legkényelmesebb dolog.

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019