5 kihagyhatatlan ötlet, ha őszi esküvőt tervezel

Írta: ,

Az esküvőszezon lassan lecseng, de sokan éppen azért választják az őszi szertartást, mert ilyenkor már kisebb a tolongás az anyakönyvvezetőnél. Az őszi esküvőnek azonban nem ez az egyetlen előnye – a most összegyűjtött képek bebizonyítják, milyen páratlan lehetőségeket rejt ez az évszak.

Őszi tündér Kép forrása: etsy.com, thehoneycomb

1/5 Őszi tündér

Ha már ebben a színes, mesebeli évszakban tartjátok életetek nagy napját, érdemes az őszi hangulatot a lehető legtöbb kis részletbe belecsempészni.

Ettől a hajdísztől például mi teljesen el vagyunk varázsolva, hiszen egy szabadtéri, de akár egy vintage stílusú esküvőn is megállja a helyét. 

Plusz nem csak gyönyörű menyasszony lehetsz vele, de úgy fogsz kinézni, mint egy erdei tündér, aki éppen csak a nagy nap kedvéért merészkedett elő a természetből.

2/5 Leveleket a képekre!

Ha tavasszal és nyáron mindent virágok borítanak, akkor ősszel nyugodtan elő lehet merészkedni a faleveles ötletekkel.

Egy törtszínű menyasszonyi ruhához úgy illenek a rozsdabarna levelek, mintha csak az égben köttetett volna a frigyük, úgyhogy nyugodtan hagyd, hogy az esküvői fotóidon egymásra találjanak.

Ha a násznépben gyerekek is vannak, őket is megkérheted, hogy gyűjtsék össze a legszebb leveleket a fotózáshoz – biztos, hogy jól fognak szórakozni, és neked is nagy segítséget jelentenek majd.

Finom és meleg Kép forrása: clipzine.me

3/5 Finom és meleg

Ha szabadtéri, vagy sátras esküvőt terveztek, akkor ebben az évszakban már jól fog jönni néhány hőforrás.

A legtöbb vendéglátó fel van készülve az ilyesmire, de érdemes megkérdezni, hogy tudnak-e olyan fűtőtestet adni, ami kis lángcsóvákkal melegít, mert ebben az esetben a fűtést és a nasit akár egy lépésben letudhatod.

Csak tegyetek pálcikákat és pillecukrot a hőforrás mellé, és ha valaki éppen nem a táncban melegszik ki, akkor melegedhet a tűz mellett, amíg a saját desszertjét sütögeti.

Őszi fények Kép forrása: designmom.com

4/5 Őszi fények

A sejtelmes világítás, mint amilyet például a gyertyák fénye is ad, tökéletes hangulatot teremt egy őszi esküvőhöz.

Mivel termésekkel dekorálni ilyenkor egyébként is kézenfekvő dolog, megfontolhatod ennek az úszó almagyertyáknak az elhelyezését is.

Nem csak illenek az őszi tematikába, de a vízen lebegő gyümölcsökbe ültetett gyertyák fénye gyönyörű táncot jár majd a násznép arcán.

Egy vidéki vagy rusztikus stílusú esküvőhöz remekül illik ez az ötlet.

Levelek a vörös szőnyeg helyett Kép forrása: weddingomania.com

5/5 Levelek a vörös szőnyeg helyett

Az oltár – vagy az anyakönyvvezető – felé vezető utat szokás feldíszíteni, hiszen ezen vonul majd végig a menyasszony, és ez az esküvők egyik legjellegzetesebb, egyben legemlékezetesebb momentuma.

Hagyományosan az ösvényt virágok vagy apró csokrok szegélyezik, de ha faleveleket használsz dekorációnak, azzal nem csak spórolhatsz, de különleges hangulatot is teremthetsz.

Arra az egyre azért ügyelj, hogy teljesen száraz leveleket válassz – érdemes őket a nagy nap előtt szétteríteni egy fólián, hogy ne legyenek nyirkosak, így biztosan véletlenül sem fogják összekoszolni a ruhádat.