5 dolog, amit tudnod kell, ha szabadtéri esküvőt tervezel

Zabolai Margit
Írta: ,

A szabadtéri esküvők itthon is egyre népszerűbbek, de mikor beleveted magad a szervezésbe, nem árt tudnod néhány dolgot. Az alábbi szempontokat érdemes szem előtt tartani, ha a természet lágy ölén, de bukkanók nélkül akarod kimondani az igent.

Mindenek előtt fontos tudnod, hogy nem minden esetben lesz könnyű dolgod, ha a szertartást is kint szeretnéd tartani.

Vannak anyakönyvvezetők, akik ebből nem csinálnak gondot, mások pénzt kérnek a kiszállásért, és olyan is lesz, aki nem viszi ki az anyakönyvet a hivatali teremből.

Az egyházi szertartásokkal hasonló a helyzet: van egyház, amely ragaszkodik hozzá, hogy a templomában bonyolítsák le a szertartást, és vannak rugalmasabb gyülekezetvezetők.

Érdemes kicsit körbekérdezni, ha pedig végképp nem megy, még mindig bérelhettek egy ceremóniamestert, aki levezényli az eseményt, ahol elmondjátok a fogadalmatokat, de persze maga a hivatalos esküvő ebben az esetben valahol máshol zajlik majd le.

Egy nagyobb templomban, sőt nagyobb házasságkötő termekben is gyakori ma már, hogy van hangosítás, de erről érdemes gondoskodni egy szabadtéri esküvőn is, még akkor is, ha esetleg kisebb vendégsereggel számoltok csak.

A szabad térben a hang jobban elvész, és valószínűleg egyikőtök sem akarja elkiabálni a fogadalmát, ezért nem árt, ha legalább egy mikrofonról és egy hangszóróról gondoskodtok, hogy senki ne maradjon le a szertartás részleteiről.

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019