5 jel, hogy pocsék barát vagy

Szőke Angéla
Írta: ,
5 jel, hogy pocsék barát vagy

Kép forrása: pexels

Életünk során a barátok jönnek-mennek, ez így természetes. Van, hogy összeveszés és harag nélkül sodor el minket egymástól az élet és az is előfordul, hogy komoly sértődés és neheztelés vezet az elváláshoz. Barátainkat mindig könnyen kategorizáljuk és kritizáljuk, azonban saját magunkba nagyon ritkán nézünk.

Ha megkérdeznénk az embereket, szinte mindenki azt mondaná magára, hogy nagyon jó barát, de ez valóban így is van? Mik egy igaz barátság legfontosabb feltételei, a megbízhatóság, vagy a titoktartás?

Bárhogy is legyen, ha az alábbi öt állítás igaz rád, akkor sajnos valószínű, hogy pocsék barát vagy.

1. Senki sem szokott rádírni

Kevés biztosabb módja van megítélni, milyen barát vagy, mint ez. Valaki hajlamos arra, hogy a társaság lelke legyen és legtöbbször ő szervezze a közös bulikat, ilyenkor természetes, hogy az illető többször ír rá másokra, mint fordítva. De ha te csak az utolsó pillanatban, vagy véletlenül értesülsz az összejövetelekről, az már intő jel.

Ha az elmúlt két hétben senki nem írt neked üzenetet, akkor érdemes egy kis önvizsgálatot tartani.

Lehet, hogy megbántottál valakit a társaságban, vagy csak nem kíváncsiak rád az ismerőseid? 

2. Jöttél már össze egy barátnőd volt pasijával

Ha ez ráadásul már nem is egyszer fordult elő, biztos lehetsz benne, hogy veled van a probléma. Még ha kértél is „engedélyt” a barátnődtől arra, hogy randizhass az exével – amit kétlek – és ő azt mondta, hogy nem gond, még akkor is biztosan rosszul esett neki.

Vannak kimondatlan szabályok egy barátságnál és az egyik legalapvetőbb, az, hogy egymás pasijait békén hagyjuk. A barátok exeivel való randizás szinte minden esetben tabu, úgyhogy aki ezt megszegi, biztos, hogy fütyül mások érzéseire.

3. Kritizáltad már a barátnőd külsejét

Itt nem arra gondolok, hogy szóltál neki, mikor előnytelen ruhában akart bulizni menni, vagy megjegyezted, hogy nem áll jól a frizurája. Itt arra gondolunk, mikor olyasvalamire szóltál be, amiről nem tehet és amit tudod, hogy nem változtathat.

Ha megjegyezted, hogy kevés a haja, vagy széles a csípője, esetleg kicsi a melle, az akkor is nagyon bántó, ha éppen rossz napod volt és elnézést is kértél utána.

Lehet, hogy az illető megbocsát, de elfelejteni biztosan sosem fogja a meggondolatlan, mégis rosszindulatú megjegyzésedet.

4. Gúnyt űzöl belőlük

Ha már előfordult, hogy a te – szerinted – ártatlan viccelődésed valakinek rosszul esett, akkor lehet, hogy hajlamos vagy arra, hogy szekálj másokat. Bizonyos határokon belül természetes, hogy a barátok ugratják egymást, de régen rossz, ha mindig a máson csattan a vicceid poénja.

Aki rendszeresen leszólja a többieket – akár „humorba csomagolva” is teszi – az általában a saját belső bizonytalanságait vetíti ki másokra. Ilyenkor érdemes elgondolkodnod azon, hogy miért van az, hogy mások gyengeségén próbálsz meg „felemelkedni”. 

5. Nem örülsz a sikereiknek

Ha a barátnődet előléptették, vagy végre összejött egy normális férfival és boldog, egy igaz barát osztozik örömében. Amennyiben te viszont arra használod az alkalmat, hogy a saját munkahelyedről, vagy sivár szerelmi életedről panaszkodj, akkor nem a barátoddal ünnepled, hanem csak saját magadra irányítod a figyelmet. Ilyenkor gondolj bele, milyen rosszul esne neked, ha fordított esetben veled viselkedne így valaki.

Ne mások örömteli pillanatait rontsd el csak azért, mert nem vagy elégedett az életeddel.

Kép forrása:Vera_Petrunina/Depositphotos.com

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!