10 dolog, amivel mindenki tudtán kívül kimutatja a foga fehérjét

Szirák Viki
Írta: ,
10 dolog, amivel mindenki tudtán kívül kimutatja a foga fehérjét

Kép forrása: pexels

Sajnos életünk során nagyon kevés olyan emberrel találkozunk, akik őszinték a szándékaikról, és sosem próbálnak meg a hátad mögött beárnyékolni téged, vagy manipulálni. Rengetegen igyekeznek ilyen gonosz módszerekkel felkapaszkodni a másikon keresztül, ezért nem árt, ha képben vagy arról, milyen apró módokon mutatják ki az emberek a valódi énjüket.

1. Amikor valaki azt mondja neked, hogy 'nem keres most kapcsolatot', higgy neki. Ez ugyanis mindig az a pillanat, amikor a másik félben racionalizálódik, hogy bár jó választás lennél számára, mégsem akar elköteleződni melletted. Az ilyen embereket mindig el kell engedni.

2. Amikor valaki mindenáron megpróbálja támadni a kritikát, amit kapott, anélkül, hogy legalább egy kicsit is elgondolkodna rajta, biztos lehetsz abban, hogy pontosan tudja, mennyire igazak a kijelentések. Egyszerűen csak nem akarja elismerni mások előtt.

10 apró dolog, amivel az emberek tudtukon kívül megmutatják a valódi énjüket3. Ha valaki egy bántó megjegyzését viccként adja elő, tudnod kell, hogy komolyan gondolja a dolgot. Nem véletlenül mondják, hogy minden viccnek a fele igaz.

4. Amikor egy adott személy mindent elkövet egy bocsánatkérésért, még akkor is, ha már rég történt a vita, hihetsz az őszinteségének. Mert aki nem gondolja komolyan, az az első elutasítás után feladja a dolgot.

5. Ha a párod egy hatalmas vita során megfenyeget azzal, hogy elhagy téged, de nyugodt állapotában esküdözik, hogy sosem hagyna el, az azt jelenti, hogy igazából csak jobban meg akar bántani téged, mint amennyire el akar menni.

6. Amikor valaki képes örülni mások boldogságának, olyankor biztos lehetsz abban, hogy ez a személy magabiztos az eddig meghozott döntéseivel kapcsolatban.

7. Figyeld meg, hogy viselkedik valaki másokkal akkor, ha épp minden úgy alakul az életében, ahogy szeretné. Amikor épp nincs szüksége segítségre vagy szívességre; ebben látod meg igazán, milyen a valódi személyisége.

8. Ha elmondod valakinek, hogy megbántott téged, ő pedig bocsánatkérés helyett tagadja a dolgot, és igyekszik megmagyarázni, nagyon úgy fest, hogy egy önző, nárcisztikus személlyel állsz szemben.

9. Amikor valaki bántó megjegyzést tesz, és azzal védekezik, hogy „ő csak nagyon őszinte”, az a személy sajnos nem elég empatikus, és a kommunikációs készsége sincs a csúcson.

10. Ha van valaki, aki folyton megpróbál kijavítani téged, és láthatóan sosem ért egyet veled, az biztos, hogy nagyon tart tőled, és így akarja megszerezni fölötted a dominanciát.

Képek forrása: pexels.com

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba