Valami megváltozott? 5+1 egyértelmű jel, hogy terhes vagy

Szabó Erzsébet
Írta: ,
Valami megváltozott? 5+1 egyértelmű jel, hogy terhes vagy

Míg bizonyos kor alatt a nők azon izgulnak, hogy jelentkezzen a menstruációjuk, egy idő elteltével fordul a kocka, s a családalapítás során éppen az ellenkezőjét várják. Az elmaradó menstruáció mellett milyen jelei vannak még annak, hogy megfogant a gyermeked?

Tipikus jelek

Azok a tipikus jelek, amik a terhességgel járnak, pl. hányinger, élelmiszerek utáni sóvárgás, vagy éppen azok elutasítása, szagok iránt érzékenység stb. jellemző módon később jelentkeznek, mikor már a menstruáció is késik.

Ha tehát a védekezés nélküli szeretkezés másnapján már rosszul vagy, akkor sokkal inkább az áll a háttérben, hogy bemeséled magadnak a tüneteket, esetleg beteg leszel.

Ugyanakkor ezekre a tipikus jelekre nem lehet maximálisan támaszkodni, hiszen pl. egyesek az egész terhességüket élvezik, míg mások gyakorlatilag végig hányással és hányingerrel küszködnek.

Nagy fáradtság

A szervezetben már a gyermek fogantatását követően hihetetlen folyamatok játszódnak le, amikről még maga az anyuka sem tud.

Ő csak azt tapasztalja, hogy az életvitelében nem változott semmi, de sokkal fáradékonyabb, aluszékonyabb, s egyre kevesebb energiája van.

Az egészre rátesz egy lapáttal, hogy a vércukorszint könnyen leesik, ami végett még szédüléssel, rosszulléttel, további gyengeséggel is számolni kell.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!