Készen állsz a gyerekvállalásra? 5 jel, hogy igen

Kovács Andrea
Írta: ,
Készen állsz a gyerekvállalásra? 5 jel, hogy igen

Az anyaságra sokféleképpen hangolódhatunk, ugyanakkor teljesen felkészülni mégsem lehet rá, hiszen olyan végérvényes és visszavonhatatlan változást hoz egy nő, illetve egy család életébe, ami semmi mással össze nem hasonlítható. Teljesen természetes, ha valakinek kétségei vannak a gyermekáldás ideális időpontját illetően, és bár a választ erre mindenkinek saját magában kell keresnie, cikkünkben adunk néhány fogódzót, melyek segíthetnek az önvizsgálatban.

Az, hogy egyre több barátnőd és ismerősöd néz anyai örömök elé mostanában, még nem feltétlenül jelenti azt, hogy neked is be kell állni a sorba.

Ám könnyen lehet, hogy a babázási láz nálad is egy-kettőre beindítja azt a bizonyos sokat emlegetett biológiai órát, ami ha egyszer elkezd ketyegni, nagyon nehéz elhallgattatni.

Arról nem is beszélve, hogy a körülötted lévő cuki kisbabák könnyen előcsalhatják belőled is az anyai érzéseket, és meghozzák a kedved ahhoz, hogy ne csak az ismerősökét, hanem a sajátodat dajkáld.

Megtaláltad a megfelelő férfit

A szélsőségektől eltekintve kijelenthető, hogy bizony nem elég, ha a nő gyereket akar, ahhoz kell egy férfi is, aki ideális esetben nem csak a „gyártási folyamatokban” vesz részt, hanem a későbbiekben, családapaként is lehet rá számítani.

Ha úgy érzed, hogy megtaláltad azt a társat, aki mellett biztonságban érzed magad, és akivel a családalapítás gondolata is természetesnek tűnik, már csak az a kérdés, mikor érkezzen a gólya.

Ha egyre többször felmerül köztetek a téma, netán már megvan a lehetséges nevek listája, nem kérdés, hogy vágytok rá, ennél sokkal több pedig nem is kell ahhoz, hogy belevágjatok.