A legkényelmesebb babahordozók, lelőhelyekkel

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Ma már bizonyított tény, hogy a hordozás kifejezetten előnyös a babára, a anya-gyermek kapcsolatra, és bizony nem utolsó szempont, hogy így kaphatsz két szabad kezet. De milyen hordozót válassz?

Rugalmas kendő

A rugalmas kendő az egyik legkényelmesebb választás a kezdetekkor, és ugyan elsőre ijesztőnek tűnhet a megkötése, pár perces gyakorlás után bele fogsz jönni az egyszerűbb változatokba.

Ilyen pl. az elöl zsebes kötés, aminek elsajátítását rengeteg videó és kép is segíti az interneten.

A kendőt akár a gyermek 9 kilós koráig használhatod, de ha úgy érzed, fáj a derekad és a hátad, esetleg nem érzi magát jól odabenn a csöppség (ez előfordulhat, amikor már kíváncsiskodna), akkor érdemes a hátadra, csípődre tenned.

Ez nem annyira egyszerű feladat kendőben, de persze nem is lehetetlen.

 

Miért jó?

A kendő kialakításának köszönhetően egységesen oszlatja el a terhet a vállaidon, hátadon és a derekadon. Ez különösen nagy előny a szülés utáni időszakban.

Nem kell tartanod attól, hogy a kendő kibomlik (hiszen 5 méter hosszú, bőségesen elég), vagy, hogy a babádnak kényelmetlen, hiszen pontosan olyan rugalmasan öleli körbe, mint az anyaméh.

További előnye, hogy teljesen univerzális, minden alkatra, korra és nemre igazodik, tehát egy kendőt a család összes tagja használhat. Valóságos csodaszer lehet a hasfájós, nyugtalan csecsemők számára, akik a hordozás pózában könnyebben megnyugszanak, és a kínzó gázaik is jóval könnyebben távoznak.

Vedd ezt!

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019