Szemöldökformázás lépésről lépésre

Szemöldökformázás lépésről lépésre

Címlap / Stílus / Arc / Szemöldökformázás lépésről lépésre

Manapság a szemöldök a legmeghatározóbb pontja az arcunknak. Ha stílusosak szeretnénk lenni, akkor ajánlatos úgy formáznunk, hogy közben arcunk megőrizze karakterességét, és az sem baj, ha vastagabb, vagy akár sötétebb szemöldök színt választunk, mint a hajunk színe.

A világos, csík formájú szemöldök már divatjamúlt, és nem hazudok, ha azt mondom: ez már a ciki kategóriába tartozik.

Sokszor figyelek fel arra, hogy a szőke lányok nem mernek erősebb szemöldök színt viselni, mint a hajuk színe. Pedig azzal, hogy szemöldöküket világos árnyalatúvá formázzák, még jobban mellé lőnek!

Tinédzser koromban még én is saját bőrömön tapasztaltam azt, hogy saját „kontár” módon úgy szedtem a szemöldökömet, hogy az később nehezen, vagy hézagosan nőtt vissza. Akik ezt a módját választják, azok gondban lehetnek, hogy milyen eszközzel és praktikákkal korrigálják ezt.

A legnépszerűbb megoldás a szemöldökceruzák használata, bár én annyira nem vagyok ezeknek a híve, hiszen állandóan hegyezni kell őket. Így egyrészt nem költséghatékony, no meg elég nehéz velük beférkőzni a szőrszálak alá. Arról a kellemetlenségről meg nem is beszélve, hogy – krémes állagából adódóan – egy nyári melegben milyen gyorsan kezdenek el megolvadni a bőrünkön.

Azt ajánlom, hogy először is szerezzünk be egy, a hajszínünk árnyalatánál sötétebb, matt szemhéjfestéket, amit egy ferde ecset segítségével könnyedén fel tudunk hordani a szemöldökünkre. Egyrészt így sokkal természetesebb lesz a megjelenésünk, másrészt ezzel a módszerrel a szőrszálak megrajzolása is könnyebbé válik.

Első lépések

Első lépés a következő: ha ügyesek vagyunk, akkor szedjük ki magunk, de ha nem szeretnénk saját kezűleg kiszedni, akkor bízzuk ezt a kozmetikusunkra. Ajánlatos legalább félévente elmenni a kozmetikusunkhoz, és nyugodtan kérjük segítségét, hiszen azt sem szabad elfeledni, hogy a hónapok alatt lehet, hogy egy kicsit elbizonytalanodunk a megfelelő ívén.

Ne szedjük túl vékonyra a szemöldököt, hiszen – ahogyan már említettem –jelenleg a vastag szemöldök hódít. Ha megnéztek egy divatbemutatót, azonnal láthatjátok, a modell lányok 90 százalékának vastag, vagy éppen szedetlen a szemöldöke.

Meddig is érjen tehát a szemöldökünk?

Tegyünk egy ecsetet az orrnyergünkhöz, és tartsuk azt függőlegesen. Ez majd segít megmutatni, hol kezdődjön a szemöldök eleje. A szemöldök végét pedig a szem széle és az orrnyereg érintésével rajzolhatjuk meg. Az ábrán ezt jól látjátok.

Tehát ha megvan a megfelelő ív – ami mindenki szabad belátása szerint választ –, akkor kövessük azt az elvet, hogy elől vastagabbra formázzuk, majd ahogyan haladunk a halántékunk felé, egyre vékonyodó vonalban formázzuk.

Ha a legvastagabb résznél kicsit túlnő a szőrszál, bátran nyisszantsuk le azt egy körömvágó ollóval.

Majd ezután válasszuk ki a nekünk megfelelő szemhéjfesték-árnyalatot, és a ferde ecset segítségével fessünk apró pici szőrszálakat a szemöldökünkre, úgy, hogy az elején ne legyen erős kontraszt a bőr és a szemöldök között.

Ezt a vonalat úgy tudjuk tompítani, hogy festés után egy fülpiszkáló segítségével elsatírozzuk a kívánatos részt.

Esetleges korrekciós praktikák

Ha esetleg aszimmetrikusnak érezzük a két szemöldökünk, ne essünk kétségbe, mert megjegyezném: az emberek 90%-ánál ez a jelenség megfigyelhető. Egy picit csalhatunk és korrigálhatjuk úgy, hogy a szemöldök törésvonalánál feljebb visszük azt az oldalt, ami lejjebb van. Az esetleges túlszedés esetén is tudunk azonban még korrigálni. Ekkor az a legpraktikusabb megoldás, ha a kritikus ponton egy picit vastagabb vonalat húzunk.

Ha valakinek nagyon bozontos és erős szálú a szemöldöke, akkor könnyítésként azt a házi praktikát ajánlom, hogy a szemöldök fésülő ecsetre tegyünk egy vékony réteg hajzselét, majd egy óvatos mozdulattal fésüljük át a szemöldököt. Az is jó megoldás lehet, ha hajlakkal ráfújunk, és száradás előtt ezzel tesszük helyre a rakoncátlan szőrszálakat.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást