Ebből a 4 kérdésre adott válaszból megtudod, hogy ki vagy valójában

Ebből a 4 kérdésre adott válaszból megtudod, hogy ki vagy valójában

Címlap / Életmód / Lélek / Ebből a 4 kérdésre adott válaszból megtudod, hogy ki vagy valójában

A világ egyik legpontosabb személyiségtesztje a Myers-Briggs-teszt, ami felfedi, hogy milyen személyiségtípus vagy, melyek az erősségeid, és mik a gyengeségeid. Ha viszont nincs időd kitölteni a hosszú online tesztet, akkor az alábbi négykérdéses minikvíz segíthet kideríteni, melyik típusba tartozol!

A feladatod egyszerű lesz, ugyanis különböző élethelyzeteket vázolunk fel előtted, neked pedig végig kell gondolni, a két lehetséges válasz közül melyikben ismersz igazán magadra.

A végén az eredményül kapott betűket tedd sorrendben egymás mellé, majd olvasd el a rólad készült leírást! Így megtudhatod, hogy a Myers-Briggs-teszt alapján melyik személyiségtípusba tartozol.

0%

Teljesen kimerültél, mert nagyon hosszú heted volt, rengeteg munkával, és egyébként is igazán stresszes voltál. Hogyan fogod tölteni ezután a hétvégédet?

Anthony Tran/unsplash.com

Az alábbi két személyleírás közül melyik hasonlít rád jobban?

Allef Vinicius/unsplash.com

A jelenlegi munkahelyed konkurenciája megpróbál átcsábítani téged magához. Nem tudod, mitévő legyél, mert a fizetés jóval nagyobb lenne, de a mostani cégnél nagyon jó a csapat. Ráadásul elcsípted a folyosón, hogy az osztályvezető szeretne téged beajánlani a főnököd helyére, miután ő nyugdíjba vonul. Milyen módszerekkel próbálsz döntést hozni?

Karolina Grabowska/kaboompics.com

Már csak két hét van hátra a legjobb barátnőd esküvőjéig. Milyen tennivalóid maradtak még addig?

Karolina Grabowska/kaboompics.com

Íme a legpontosabb, 4-kérdéses személyiségteszt, ami elárulja, ki vagy valójában
ESTJ - Vezető

Te mindig, mindent előre megtervezel. Szereted magad körül a rendet, és azt, ha előre tudod, hogyan áll össze majd a heted, ugyanis a meglepetéseket, kiszámíthatatatlan eseményeket egyenesen utálod. Mivel nem hagyod, hogy az érzéseid uralkodjanak feletted, kimondottan jó vezető vagy, és mindig tényeken alapuló érveket hozol fel. Ez utóbbi azért is fontos, mert te nagyon szereted a saját igazadat bebizonyítani. Imádod összefogni az embereket, és kimondottan büszke vagy arra, ha sikerül jó társaságot teremtened akár a munkahelyeden, akár egy házibuliban. Jó kommunikátor vagy, és könnyen megtalálod a közös nevezőt ismeretlenekkel is.
ENTJ - Parancsnok

Bátor vagy, és nem félsz kockáztatni, ezzel a kettő tulajdonságoddal pedig könnyedén inspirálsz másokat arra, hogy kilépjenek a komfortzónájukból. Erős akaratú, határozott típus vagy, olyan, akit nem könnyű eltántorítani attól, amit a fejébe vesz. Nincs előtted lehetetlen probléma, mert mindenre tudsz megoldást találni. Ugyanakkor érdekes, hogy nem csak az erősségeiddel vagy tisztában, hanem a gyengeségeiddel is, és ezért képes vagy mindenből előnyt kovácsolni. Határozott megjelenésednek köszönhetően mindegy, milyen társaságban vagy, azonnal vezetőként tekintenek rád a többiek.
ESFJ - Konzul

Nagyon jól megtalálod az emberekkel a közös nevezőt, sőt, mondhatni mindig te vagy a buli lelke. Szuper emberismerő képességed van, remekül megértesz másokat, és mindig szívesen segítesz annak, aki bajban van. Nem véletlenül vagy népszerű, sőt, szinte biztos, hogy már a középiskolában is mindenki veled akart barátkozni. Akárhol vagy, te mindenkivel lelkesen váltasz pár szót, na nem azért, mert muszáj, hanem azért, mert tényleg érdekel, ki hogy érzi magát. A kapcsolataid harmonikusak és vidámak, hiszen rögtön megérzed, ha valami nem stimmel otthon, és tudod, hogyan oldd meg a problémát.
ESTP - Vállalkozó

Nagyon céltudatos vagy, és nem éred be azzal, hogy „legalább megpróbáltad”, mert neked muszáj nyerni. Ezért ha kitűzöl magad elé valamit, biztos, hogy szigorú tervet készítesz, amit igyekszel véghezvinni, és nem vagy hajlandó kompromisszumokat kötni. Tudod, hogy mit akarsz, és mivel született harcos vagy, nem adod fel egykönnyen. Ebben segítségedre van összeszedett, határozott jellemed, amivel a legkuszább helyzetekben is gyorsan vág az eszed. Márpedig utóbbiból elég sok kijut neked, hiszen mindig fejest ugrasz az ismeretlenbe, és nem riadsz vissza a veszélyesebb szituációktól sem.
ENFJ - Főszereplő

Tele vagy érzelmekkel, hatalmas szenvedélyednek köszönhetően pedig nagyon könnyen motiválsz másokat. Hiszen amikor arról beszélsz, ami fontos számodra, a környezetedet is magával ragadja kisugárzásod. Az önbizalmaddal sosem volt problémád, a véleményedet pedig kerek-perec kimondod, függetlenül attól, mit gondolnak mások. Utóbbi miatt szerencsére ritkán kell aggódnod, mert ennek ellenére is rendkívül népszerű vagy az emberek körében. Önzetlen természettel rendelkezel, és őszintén érdekel az, hogy kinek milyen problémája van, mert valóban segíteni akarsz nekik.
ENTP - Vitázó

Veled biztos, hogy senki sem akar veszekedni, mert mindig olyan pontos érveket tudsz felsorakoztatni, hogy a másik szóhoz sem jut a hallottak után. Téged szórakoztatnak ezek a kis összeszólalkozások, hiszen hatalmas intelligenciával rendelkezel, és így tudod egy kicsit közszemlére tenni mindezt. Hatalmas őszinteséged viszont sokszor olaj a tűzre, hiszen emiatt gyakran találod magad konfliktusban a pároddal vagy főnököddel, ami a kapcsolataidra romboló hatással lehet. Többnyire a Vitázók hasonló karakterekkel jönnek ki jól, akik szintén nem veszik lelkükre a kis összeszólalkozásokat.
ESFP - Szórakoztató

Örök vidámság lebeg körbe téged, és néha úgy elragadnak az érzéseid, hogy legszívesebben táncra perdülnél az utca közepén. De tudod, hogy egyedül nem igazán élvezhető a boldogság, ezért mindig igyekszel a környezetedet is bevonni, és remekül bátorítod őket az érzéseik megélésére. Imádsz a középpontban lenni, és szinte szükségleted, hogy az emberek egy kicsit csodáljanak, dicsérjenek téged. Mégis, hiába vagy általában te a buli lelke, egyáltalán nem várod el, hogy a világ körülötted forogjon. Megvan benned a képesség arra, hogy háttérbe vonulj, és csak hallgatóság legyél, amikor erre van szükség, ezért az emberek gyakran neked öntik ki elsőként a szívüket.
ENFP - Kampányfőnök

A harmónia számodra elsőrendű fontossággal bír, tele vagy jó ötletekkel, és nagyon együttérző vagy másokkal. Ez a három dolog együtt segít neked abban, hogy előrelátó legyél, és mindig legyen a tarsolyodban egy új elgondolás, amit véghez akarsz vinni. Nem az eszedre hallgatsz, hanem sokkal inkább a szívedre és a megérzéseidre, amelyek eddig még sosem hagytak cserben. Imádod a változatosságot, ezért a munkádban is olyan szakmát keresel, ahol van lehetőséged kiteljesedni. Az unalmas, monoton munkaköröket nagyon rosszul viseled, ezekben általában nem is bírod sokáig, és inkább felmondasz.
INFP - Mediátor

Nincs még egy embertípus, aki ennyire őszintén keresné mindenkiben a jót. Bár első ránézésre egy csendes, visszafogott személyt látnak az emberek, valójában nagyon is tüzes vagy, és ez motivál arra, hogy mindig tiszták maradjanak a szándékaid. Nagyon ragaszkodsz az elveidhez, és mivel szuper kommunikációs készségeid vannak, a szavaid tényleg eljutnak másokhoz. Azonban mivel a világban csak kevesen tartoznak ebbe a személyiségtípusba, az emberek többsége nem igazán érti meg őszinte motivációidat.
ISFP - Kalandor

Művészlélek vagy, de nem a klasszikus értelemben. Utálod, ha megpróbálnak beskatulyázni, ezért mindig szembemész a társadalom elvárásaival, és megpróbálod bebizonyítani, hogy téged nem lehet kis dobozba tenni. Imádsz új dolgokba fogni, kísérletezni, és mindezt arra használni, hogy megtaláld önmagad, emiatt viszont a környezeted néha egy kicsit kiszámíthatatlannak talál téged. Hiszen sosem tudni, most épp mi pattan ki a fejedből! Noha sok barátod van, akik imádnak téged, te mégis az intovertáltabb személyiségtípusok közé tartozol, és ki nem állhatod, ha te vagy a középpontban. Jó neked a háttérben is!
INTP - Tudós

Kreatív és sokoldalú személyiség vagy, amivel azonnal kitűnsz a tömegből. Te ezt viszont messze nem bánod, sőt, kifejezetten örülsz neki, mert nem akarsz egy lenni a sok közül. Igazán jó megfigyelő vagy, és rögtön kiszúrod, ha valaki füllenteni próbál neked, ezekből a tapasztalatokból pedig igyekszel tanulni. Sokat álmodozol, gyakran folytatsz le teljes beszélgetéseket a fejedben úgy, hogy azok meg sem történtek, mert így tudsz igazán gondolkodni egy komoly problémán. A barátaid mellett el tudod engedni magad, de ha idegenek közé kerülsz, szinte meg sem mersz szólalni, mert félsz, hogy butaságokat beszélsz majd.
INFJ - Védőügyvéd

Nagyon jól ráérzel arra, hogy mi jár mások fejében, ahogy arra is, hogy milyen a kapcsolatuk otthon. Mivel kedves és szeretetteli vagy, az emberek nagyon hamar megnyílnak előtted, beavatnak a titkaikba, félelmeikbe, mert tudják, hogy megbízhatnak benned. A kisugárzásod ugyanis azt sugallja, hogy segíteni akarsz, és határozott véleményeddel motiválod őket a helyes út megkeresésére. Csendes típus vagy, nem szereted, ha mindenki veled foglalkozik, ennek ellenére nagyon jól képes vagy kapcsolatot teremteni másokkal. De félreértés ne essék, inkább az introvertáltak táborát erősíted!
INTJ - Építész

Hatalmas a tudásvágyad, inkább logikus gondolkodásmód vezérel, és nagyon fontosak számodra az intelligens beszélgetések. A párkeresésben elég nehéz dolgod van, mert nem egyszerű olyan partnert találnod, akivel hasonló érettségi szinten vagytok. Többnyire egyedül vagy, már gyerekkorod óta inkább befelé forduló típusnak tartottad magad, ez pedig a párkapcsolataidban is elég nehéz helyzetbe rak téged. Igényled az egyedüllétet, jobban, mint a partnered, ami sok vitát szülhet. Noha racionális természet vagy, imádsz álmodozni, kíváncsi vagy, de mégsem pazarlod az idődet felesleges dolgokra; ellentétes tulajdonságaid miatt sokszor úgy érzed, két ember rejtőzik benned.
ISFJ - Védelmező

Introvertált jellemed ellenére nagyon jól értesz az emberekhez, és ahhoz, hogyan alakíts ki velük kapcsolatot. Neked a legfontosabb tényező az életedben a biztonság és a stabilitás, mert csak így tudod elengedni magad, és nem stresszelni apróságokon. De mindemellett akkor is szükséged van a változatosságra, mert amikor a rutin beránt, teljesen átalakulsz. Őszintén segíteni akarsz mindenkinek, szeretsz gondoskodni másokról, és fontosak neked a hagyományok, amiket gyerekkorodban megtapasztaltál. Általában ebből a személyiségtípusból kerülnek ki az orvosok, nővérek, szociális munkások.
ISTP - Készítő

Az a típus vagy, aki saját tapasztalatok alapján akarja megérteni a világot. Azaz mindig is érdekelt, mi hogyan működik, és nem félsz szétszedni például egy számítógépet, hogy jobban ráláss a működésére. Ebből a típusból kerülnek ki általában a szerelők, mérnökök, akik inkább racionálisak, és a logikus gondolkodásmód jellemzi őket. Nem szereted, ha bárki beleszól abba, amit csinálsz, ezért sokszor inkább egyedül vágsz neki egy újabb kalandnak, csak ne kelljen hallgatnod a tanácsokat. De ugyanakkor nagyon szívesen segítesz másoknak, és osztod meg velük saját tapasztalataidat, hogy őket is motiváld a fejlődésre.
ISTJ - Felügyelő

Összeszedett, analitikus típus vagy, és minden egyes információt alaposan áttanulmányozol, mielőtt egyáltalán elhiszed, hogy igaz. Hatalmas a kötelességtudatod, megadod a tiszteletet másoknak, és mindig nagy türelemmel végzed el a munkádat. Még akkor is, ha egyáltalán nem élvezed. Sosem voltál spontán típus, nem ugrasz fejest az ismeretlenbe, helyette inkább mindent alaposan áttanulmányozol, hogy a legjobb döntést hozd meg. A határidők betartása számodra nagyon fontos, és ha ez valamiért nem sikerül, nagyon stresszessé válsz. Igen, még akkor is, ha egy találkozóról késel a forgalom miatt!

Oszd meg az eredményed:

VIDEO Ők a legkedvesebb és egyben legszebb csillagjegyek

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!