Dekor / Otthon

Számít a szőnyeg? 6 apróság, amitől jókat alszol majd a hálószobádban

Számít a szőnyeg? 6 apróság, amitől jókat alszol majd a hálószobádban

Este nehezen alszol el? Nem érzed, hogy teljes lenne a kényelem a hálószobádban? Mindennek az oka az lehet, hogy rosszul rendezted be a helyiséget. Cikkünkben most eláruljuk, mi az, amit megtehetsz azért, hogy sokkal meghittebbé, otthonosabbá varázsold hálószobádat!

Pihentető színek

A hálószoba hangulatát elsősorban az befolyásolja, hogy mely színek az uralkodók benne. Nagyon fontos tényező ez, hiszen a helyiségbe belépve ez az első, amit észreveszel és egyáltalán nem mindegy, milyen hangulatot árasztanak a bútorok, falak, hiszen sok időt töltesz el benne.

Számolj le a hivalkodó színekkel és a hófehérrel is, a legjobb, ha olyan pihentető színeket választasz, mint például a bézs, a halványbarna vagy éppen a szürke.

Ha ezek köszönnek vissza a tapétáról, az ágytakaróról vagy a párnáról, akkor észrevétlenül is javul a hangulatod, kevésbé leszel stresszes és pihenés is nyugodtabb lesz.

Pihe-puha szőnyeg

A hálószobában gyakran szeretünk mezítláb vagy zokniban járkálni, ezért is fontos, hogy megfelelő szőnyeget válasszunk.

Egy pihe-puha szőnyeg a szoba közepére helyezve igazán bensőséges hangulatot áraszt, ráadásul az az élmény is felejthetetlen lesz, amit akkor érzel, ha belemélyeszted a lábujjaidat!

Szerezz be egy gyapjúszőnyeget és tedd közvetlenül az ágyad mellé, hogy reggelente ha rálépsz, kellemes érzés járjon át.

Ha pedig inkább egy klasszikusnál maradnál, választhatsz perzsaszőnyeget is, de arra ügyelj, hogy egy minimalista darab legyen.

Klasszikus ágytakaró helyett…

A hálószoba hangulatát az is meghatározza, hogyan néz ki az ágy. Ügyelj arra, hogy mindig be legyen vetve, ne legyen rajta rendetlenség és gondosan válaszd meg az ágytakarót is.

Nem feltétlenül kell klasszikus ágytakarót választanod, nyugodtan kipróbálhatsz másféle szövetet is.

Ugyanez vonatkozik a díszpárnákra is, nem kell velük takarékoskodnod, minél több, annál jobb, és válassz hozzájuk különböző anyagú huzatokat.

A szék háttámláját szintén terítsd be valamilyen anyaggal, így nem csak jobban fog mutatni, kényelmesebb is lesz.

A világítás

Az egyik legfontosabb dolog, amire ügyelned kell a hálószobádban: a megfelelő világítás. Minél kevesebb ideig égesd a nagy csillárt, így ugyanis elillan a meghitt hangulat.

Helyette válassz inkább kisebb asztali vagy állólámpákat, amelyek csak a helyiség azon részét világítják meg, ahol éppen szükséged van a fényre, például esti olvasáshoz.

Felesleges, hogy ilyenkor az egész szoba fényárban ússzon. Ha ez így történik, ne csodálkozz rajta, ha csak nehezen tudsz elaludni.

Érdemes továbbá beszerezned egy sólámpát is, ami nem csak hangulatos, hanem a jótékony hatásait is élvezheted: tisztítja a levegőt és segít elkerülni a légúti megbetegedéseket.

Gyertyák, égősor

Ha már a világításnál tartunk, a meghitt hangulat elérése érdekében bevethetsz még néhány apró trükköt is. Az egyik legegyszerűbb megoldás, ha az asztalodra, polcodra elhelyezel néhány gyertyát vagy mécsest.

Már önmagában is remekül mutat, ha pedig meggyújtod, nyugtató hatást gyakorol majd rád.

Ha tovább fokoznád a meghitt hangulatot, szerezz be néhány égősort és helyezd a falra vagy az ágyad környékére.

Ez akár tévénézés közben is éghet, így nem leszel teljesen sötétben, mégis kellemes, romantikus hangulat lesz ettől a szobádban.

Szobanövények

Talán mondanunk sem kell, mennyire fontos, hogy tarts otthon szobanövényeket. Számtalan jótékony hatásuk van, hiszen tisztítják a levegőt és rendkívüli módon megnyugtatnak.

Ne csak az előszobában és a nappaliban tartsd őket, ne feledkezz meg a hálószobádról sem.

Tégy egy nagyobb cserepest a sarokba, egy kisebbet az ágyad melletti polcra és sorakoztasd a többit az ablakpárkányban vagy ablakhoz közeli helyen.

Nappal igazán üde, mégis megnyugtató, meghitt hangulatot árasztanak. Olyan lesz a hálószobád, mint egy kis oázis!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást